• contrast
 • lettergrootte
  Om de pagina makkelijker te lezen kunt u de pagina vergroten, door in Windows Control met + toets in te drukken (op macOS is het Command met + toets).

Waar kunnen wij jou mee helpen?

We kijken terug op een geslaagde Slimme Zorg markt!

Iedereen is anders, en dat is mooi! Maar soms ook lastig, want wat voor de één werkt is voor de ander echt niet handig. Daarom zijn we bij Cello steeds op zoek naar nieuwe dingen die we kunnen proberen. Zo blijven we leren en kunnen we de beste ondersteuning bieden. Maar hoe weet je nou welke nieuwe dingen er zijn? En of het bij jou past? Wel zo fijn als je het zelf kunt uitproberen of er meer over kunt horen. Dat kon tijdens de Slimme Zorg markt op 10 maart.

 

Op nieuwe manieren aansluiten bij de ondersteuningsvragen van de mensen die een beroep op ons doen. Dát staat bij Cello hoog in het vaandel. Iedereen was dan ook welkom op de Slimme Zorg markt: mensen die ondersteuning van ons krijgen, medewerkers, familie en vrijwilligers én mensen van andere organisaties die mensen met een beperking ondersteunen.

 

Was jij ook één van die mensen die aan het eind van de dag met een stralende glimlach naar huis ging? Dat was trouwens vast niet het enige dat je mee naar huis nam, met 30 vernieuwende projecten in één ruimte kan het haast niet anders dan dat je een berg kennis en inspiratie hebt opgedaan. Denk maar eens terug aan de modeshow van de Kracht van Kleding, de live podcast-opnames, Cello’s digicoaches…

 

We hebben veel geleerd over elkaar versterken met vernieuwende ideeën en technologie. In de driehoek, maar ook in het netwerk van andere zorgorganisaties. Een ontzettend geslaagd evenement, waarbij meer dan 150 bezoekers met elkaar -en de standhouders- hebben onderzocht, geleerd en genoten. Zoveel verbinding en beweging rondom een belangrijk onderwerp als innovatie in de zorg: dat geeft energie! 

 • Zorgrobot Tessa

  Tessa is een subtiele zorgrobot. Ze kan zorg op afstand bieden. In de eenvoudige app kan je Tessa instellen op elk tijdstip en vanaf elke locatie.

   

  Lees meer>>

 • Kracht van Kleding en modeshow

  De Kracht van kleding maakt het mogelijk dat binnen zorgorganisaties zowel cliënt, familie als professional oprechte aandacht voor elkaar hebben. Ieder mens voelt zich gehoord en gezien. Met het inzetten van De Kracht van kleding geeft een organisatie vorm en inhoud aan het versterken van een inclusieve samenleving. Dit doen we op praktische en energieke wijze. Iedereen kan en mag meedoen.

   

  Lees meer >>

 • Digicoaches

  Sinds februari zijn er twee kersverse digicoaches gestart. Hoe krijg je medewerkers mee in digitalisering? Hoe zorg je ervoor dat teams weten hoe en waarom een smartphone of andere digitale tools slim te zetten zijn? Op 10 maart helpen zij je op weg.

 • Studentenbende

  Gertrudis Vossen en Lonneke de Laat zetten samen met enthousiaste collega’s De Studentenbende op, een groep heel verschillende studenten, van mbo tot wo en van social work tot finance, die in nauw overleg met Cello werken aan innovatie.

 • Cello's KletsPod

  Het mediateam van Cello, bestaande uit cliënten en begeleiders, neemt een live podcast op op 10 maart!

   

  Lees meer>>

 • Vrienden van Cello

  Deze aan Cello gelieerde organisatie helpt dromen te verwezenlijken die niet uit reguliere middelen gefinancierd kunnen worden. Om het leven net een beetje aangenamer te maken. Hoe? Dat hoor je op 10 maart!

 • Innovatheek

  De innovatheek is dé verzamelplek van Cello waarin (bijna) alle innovatieve producten en diensten te vinden zijn. Je kan op 10 maart kennis maken met het assortiment van de innovatheek.

 • Kanjers in de keuken (catering)

  Kanjers in de keuken zorgt voor een lekker hapje!

 • Silent Disco + Lasergame

  Één ruimte zal ingericht worden als een ware silent disco, je kan hier tevens een potje lasergamen. Vanzelfsprekend zijn er professionals aanwezig om uit te leggen hoe dit in te zetten is bij zorg aan (bijv.) prikkelgevoelige cliënten.

 • Seksuele ontwikkeling

  Mona van der Sloot is aandachtspersoon seksualiteit bij Cello. Zij vertelt je graag over hoe zij op een innovatieve manier aandacht besteed aan seksuele ontwikkeling.

 • Verhalen ophalen over eigen regie

  De ervaringsdeskundigen van Cello zijn momenteel een te gek initiatief aan het opzetten. Zij hebben zichzelf als missie gesteld anderen te inspireren tot het nemen van eigen regie. Zij halen bijzondere verhalen op en zorgen ervoor dat anderen hierdoor geïnspireerd worden.

 • Beeldzorg

  Cello biedt sinds enige tijd beeldzorg aan als onderdeel van de ambulante zorg. De bereikbaarheid van begeleiding wordt vergroot en cliënten ervaren meer eigen regie.

   

  Bekijk de video>>

 • Kletsborden

  Kletsborden is een spel waarmee je écht contact kunt maken, op jouw manier. Je stelt elkaar gewone en ongewone vragen. Je deelt verhalen.

 • Vertelknuffel

  De vertelknuffel verbindt, biedt vertrouwen en een luisterend oor. Het is een hulpmiddel om de communicatie tussen het kind en begeleider te verbeteren.

 • Slim incontinentiemateriaal

  Ronald Alberts vertelt je op 10 maart meer over een proef die zijn locatie´s aan het draaien zijn met slim incontinentiemateriaal, en hoe inzet van dit product leidt tot een betere kwaliteit van leven.

 • Caren

  Via dit moderne portaal kunnen cliënten (en desgewenst hun netwerk) laagdrempelig meelezen in het dossier. Dat leidt tot een nog betere samenwerking in de driehoek cliënt, verwant, professional.

   

  Lees meer>>

 • Pillo Games

  Pillo maakt het mogelijk voor iedereen om spelletjes te spelen, ondanks meervoudige of verstandelijke beperkingen.

 • Gelukstraining

  Training wordt gegeven door een ervaringsdeskundige

 • Mobile track (val / dwaaldetectie)

 • Mediajungle spel

  Met het Mediajungle bordspel met bijbehorende web app gaan spelers aan de hand van filmpjes, doe- en discussieopdrachten in gesprek over mediagebruik. Tijdens het spelen komen verschillende onderwerpen aan bod: van selfies, gamen en fun tot en met gameverslaving, online pesten en sexting.

 • Klank en kracht

 • Aloha app

  ALOHA betekent “welkom” en nodigt uit om te communiceren! Het is een kant-en-klaar symboolvocabulaire voor kinderen/jongeren die niet of nauwelijks kunnen spreken en zijn aangewezen op een communicatiehulpmiddel met spraakuitvoer. Het bestaat uit twee varianten: een beginnersvocabulaire voor kinderen die voornamelijk communiceren binnen het hier en nu (ALOHA 1) en een vocabulaire voor de meer gevorderde communiceerder (ALOHA 2).

 • Tovertafel

  Tovertafel is een hulpmiddel in de zorg dat in 2015 op de markt werd gebracht door het Nederlandse bedrijf Tover. De Tovertafel is een kastje dat aan het plafond wordt gehangen boven een tafel.

 • Dichterbij (proef de QR code)

  QR-codes blijken erg handig in de zorg. Door een QR-code te scannen, kunnen medewerkers een instructievideo raadplegen. In 2021 heeft stichting Dichterbij bij hun de meetinstrumenten in een triagetas voorzien van een QR-code. Medewerkers kunnen daardoor snel bekijken hoe je temperatuur, bloeddruk, hartslag, saturatie en ademhaling meet.

 • Lunetzorg

  Lunetzorg is er voor iedereen met een verstandelijke beperking en andere zorgvragen, zoals gedragsproblematiek en ontwikkelingsachterstand. Lunet ondersteunt bij wonen, werken, dagbesteding, leren en vrije tijd. We werken vanuit kwaliteit van zorg met een goed leven als richtpunt.

 • Kojo

  Kojo is een alles-in-een computer met oogbesturing, speciaal gemaakt voor professionals die werken met kinderen en volwassenen met ernstige motorische of meervoudige beperkingen. De Kojo is te gebruiken voor spel, communicatieontwikkeling, therapie en diagnostiek, en is ideaal om oogbesturing met meerdere cliënten uit te proberen en te oefenen.

 • Sprekend boek

  Voor gehandicapte kinderen die niet zelfstandig een boek kunnen vasthouden en lezen…

   

  Omdat het leuk is om in je eigen tempo een boek voor te laten lezen, hebben we de boeken zo aangepast dat deze met één druk op de knop zelfstandig te lezen zijn (ook met oogbesturing).

 • Wheels of innovation

 • Health2work (4senses stoel)

  De Ergoline 4-Senses akoestische stoel reduceert omgevingsprikkels, hierdoor komt de persoon in zijn eigen veilige omgeving tot rust.

 • Medezeggenschap/ Inspraakhuis

 • RDG Kompagne

  rdgKompagne is de grootste adviseur en leverancier in Nederland van communicatiehulpmiddelen (of spraakcomputers), computeraanpassingen en omgevingsbediening (domotica) voor mensen met een handicap. rdgKompagne heeft een breed aanbod aan hulpmiddelen, dat varieert van “interactief snoezelen” voor het op gang brengen van de taalontwikkeling tot geavanceerde computers met oogbesturing.