• contrast
 • lettergrootte
  Om de pagina makkelijker te lezen kunt u de pagina vergroten, door in Windows Control met + toets in te drukken (op macOS is het Command met + toets).

Waar kunnen wij jou mee helpen?

Overige

 • Team Actief en Gezond

  Bij Cello bestaat brede aandacht voor een gezonde leefstijl van cliënten én medewerkers.

  Het team Actief en Gezond geeft graag tips over gezonde voeding en simpele voorbeelden van bewegen. Géén ingewikkelde oefeningen of strenge diëten. Wel: inspiratie om eens kritisch te kijken naar wat je eet en drinkt.

   

  Voeding

  Moet het altijd appelsap zijn of is een kopje thee ook goed? Of een glas water? Kunnen we ook samen een appeltje eten in plaats van een greep in de koektrommel te doen?

   

  Beweging

  Te vaak wordt mensen met een beperking van alles uit handen genomen (schoenen aan- en uittrekken,  jas aan- of uitdoen, vuile koffiekopjes naar de keuken brengen), terwijl ze dat eigenlijk zelf ook kunnen. Je ontneemt ze op die manier ook de mogelijkheid tot wat meer beweging en zelfstandigheid.

   

  Ons team bestaat uit een fysiotherapeut, een bewegingsagoog en een diëtist. We geven adviezen, training en coaching en brengen de thema’s voeding en bewegen op een laagdrempelige manier onder de aandacht. Wil je graag advies of coaching? Neem dan contact op via het e-mailadres: actiefgezond@cello-zorg.nl

   

 • Clownerie

  miMakkers bieden op alle locaties van Cello belevingsgerichte zorg aan door middel van clownerie. Cello heeft medewerkers in dienst die naast hun werk in de dagelijkse zorg regelmatig als miMakker ingezet kunnen worden. Ze volgden daarvoor een jaar lang een speciale opleiding. miMakkers leggen met subtiele clowneske middelen nonverbaal contact met mensen met dementie of een ernstig verstandelijke beperking. Een miMakker kan ook een bijdrage leveren aan mensen met een beperking in hun laatste levensfase. Daar waar begeleiders of familie en vrienden hen niet meer bereiken, kunnen zij dat met de miMakkus-methode vaak wel. Ze hebben het uiterlijk van een clown met rode neus maar brengen een eigen authenticiteit en karakter mee.

   

  Contact
  Wilt u miMakkers inzetten, mail dan naar mimakker@cello-zorg.nl of kijk op www.mimakkus.nl. Goed om te weten: het uurtarief van de miMakkersessie is € 34,31. Eén sessie duurt drie uur. Het totaalbedrag voor een sessie is dus € 102,93 exclusief eventuele reiskosten. Bij een groep van zes cliënten komt de bijdrage per cliënt neer op € 17,15.