• contrast
 • lettergrootte
  Om de pagina makkelijker te lezen kunt u de pagina vergroten, door in Windows Control met + toets in te drukken (op macOS is het Command met + toets).

Waar kunnen wij jou mee helpen?

Kinderdagcentrum De Elzengaard

Een veilige omgeving waar je kind optimaal gestimuleerd wordt en zo goed mogelijk begeleid. Dát is wat je wilt. Bij kinderdagcentrum De Elzengaard is er alle aandacht voor de ontwikkeling van je kind.

 

De Elzengaard is een orthopedagogisch kinderdagcentrum waar kinderen van 0 tot 13 jaar terecht kunnen. De Elzengaard heeft vijf vestigingen: in ’s-Hertogenbosch, Rosmalen, Zaltbommel en Boxtel. Op alle locaties is De Elzengaard gevestigd in brede scholen waar ook een basisschool, peuterspeelzaal en kinderopvang zit. Binnen alle vestigingen doen we activiteiten samen met kinderen van het kinderdagverblijf en de school. Zo krijgen kinderen met beperkingen meer contact met leeftijdsgenoten zonder beperkingen, en kunnen ze samen spelen en deelnemen aan activiteiten.

 

Verschillende groepen
De groepen op De Elzengaard zijn klein: zes tot tien kinderen. Bij de groepsindeling kijken we naar de ontwikkelingsmogelijkheden en de ondersteuningsvraag van je kind.

 • Dagprogramma

  Het dagprogramma van de groepen sluit zoveel mogelijk aan bij de individuele mogelijkheden van de kinderen in de groep en biedt uitdaging. Denk bijvoorbeeld aan werken met ontwikkelingsmateriaal en het maken van muziek, maar ook lekker buiten spelen en snoezelen.

 • Deskundige begeleiding

  Je kind moet zich veilig voelen: dan pas kan het tot ontwikkeling komen. De mogelijkheden van je kind staan bij ons voorop. Onze begeleiders worden in hun werk ondersteund door een team van specialisten, bestaande uit een logopedist, kinderfysiotherapeut, ergotherapeut, spelbegeleider, gedragsdeskundige en een AVG arts. We kunnen deze expertise inzetten waar dat nodig en wenselijk is. Zo zullen we logopedische ondersteuning geven op een moment dat je kind de rust en de energie heeft om te werken aan zijn taalontwikkeling.

 • En straks… naar school

  Vanaf het vierde jaar bespreken we samen wanneer je kind naar school kan gaan en welke school dan geschikt is. Er zijn verschillende mogelijkheden: de ene keer is speciaal onderwijs het beste, de andere keer de basisschool om de hoek.

 • Bekijk onze video

  Kiezen om je kind naar een kinderdagcentrum te brengen kan best een stap zijn. Hier zie je hoe het Lize en haar ouders verging.

  Video

Wil je meer weten over kinderdagcentrum
De Elzengaard?

Neem contact op met Zorgwijzer