• contrast
  • lettergrootte
    Om de pagina makkelijker te lezen kunt u de pagina vergroten, door in Windows Control met + toets in te drukken (op macOS is het Command met + toets).

Waar kunnen wij jou mee helpen?

Begeleiding thuis

De zorg voor een jongere met een beperking vraagt best veel van jou als ouder. Heb je vragen over de ontwikkeling van je tiener of hulp nodig bij de opvoeding? Dan kun je bij Cello terecht.

 

Praktische pedagogische gezinsbegeleiding
Door middel van Praktische Pedagogische Gezinsbegeleiding (PPG) kunnen we je ondersteunen bij de opvoeding. Samen bekijken we wat er goed gaat en wat niet en welke hulp je nodig hebt. PPG is een succesvolle en veelgebruikte methode voor opvoedkundige begeleiding aan huis. Na aanmelding komt een medewerker op kennismakingsbezoek. Daarna volgt een observatieperiode waarin duidelijk wordt welke hulp we kunnen bieden. Op basis daarvan maken we samen een plan. Je leert hoe je beter om kunt gaan met je kind en met lastige situaties. Het hele gezin wordt erbij betrokken. En het hele gezin heeft er profijt van.

 

Intensieve ambulante gezinsbegeleiding
Als er naast de opvoedingsvragen nog vragen op andere gebieden in het gezin zijn, biedt Cello intensieve ambulante gezinsbegeleiding. Ons team biedt hulp en ondersteuning bij de opvoeding, beantwoordt vragen over de ontwikkeling van je kind en geeft advies. Dan doen we bij jou thuis. We kijken waar je hulp bij nodig hebt en hoe we dit kunnen aanpakken. We ondersteunen kinderen en hun gezinnen, versterken hun eigen kracht en vullen die aan. Vaak zijn er in je naaste omgeving ook mensen die je graag willen helpen. Door de mogelijkheden in kaart te brengen, vergroot je de kracht van je netwerk. We bieden zorg zolang het nodig is. En zodra je het zelf kunt, bouwen we de ondersteuning af.

Wil je meer weten over begeleiding thuis?

Neem contact op met zorgwijzer (kind)