• contrast
 • lettergrootte
  Om de pagina makkelijker te lezen kunt u de pagina vergroten, door in Windows Control met + toets in te drukken (op macOS is het Command met + toets).

Waar kunnen wij jou mee helpen?

Logopedist

De logopedist helpt mensen die problemen hebben bij eten en drinken, gehoor en communicatie. Dat doet hij door advies te geven en door ondersteunende communicatiesystemen te ontwikkelen. De logopedist werkt samen met gedragskundigen, artsen, fysiotherapeuten en ergotherapeuten. Als iemand een indicatie ‘verblijf met behandeling’ heeft, kan de arts of de gedragskundige een logopedist inschakelen.

 

Waarbij kan een logopedist helpen?

 • Eten en drinken

  Cello heeft speciale eet- en drinkteams, die problemen met eten, drinken, slikken en kauwen onderzoeken en behandelen.

 • Gehoor: samenwerking met Kentalis

  Bij vragen over gehoor werken we samen met Kentalis, een specialistische zorgaanbieder op het gebied van diagnostiek, zorg en onderwijs voor mensen met beperkingen in horen en communiceren. Mensen die een hoortoestel krijgen, krijgen van de logopedist hulp bij het gebruik ervan.

 • Begrijpen en begrepen worden

  Ook zorgt de logopedist ervoor dat mensen in het netwerk van cliënten tips en middelen krijgen om de communicatie te vergemakkelijken. Denk bijvoorbeeld aan foto’s, picotgrammen of gebaren.

Logopedie inschakelen?

Als je zorg afneemt bij Cello kan de arts of de gedragskundige een logopedist inschakelen. Als je geen zorg afneemt bij Cello, kun je ook gebruikmaken van logopedie. Neem dan contact op met Cello Cliëntenservice.

Neem contact op met cliëntenservice