• contrast
  • lettergrootte
    Om de pagina makkelijker te lezen kunt u de pagina vergroten, door in Windows Control met + toets in te drukken (op macOS is het Command met + toets).

Waar kunnen wij jou mee helpen?

Studentenbende op pad

Sinds dit jaar hebben we een studentenbende. Dit is een groep studenten uit de ondersteunende diensten van Cello die werken aan verschillende opdrachten binnen onze organisatie. Het is een initiatief van Lonneke de Laat (Kwartiermaker Innovatie bij Cello) en Gertrudis Vossen (Coach Continu Verbeteren).

 

Initiatief nemen

Iedere maandagochtend komen de studenten bij elkaar en delen zij hun kennis en ervaringen en helpen ze elkaar op weg. Tijdens die ochtenden begon er iets te borrelen. Een bepaald ongeloof. Er gaat zoveel goed bij Cello maar de studenten zien ook heel duidelijk wat de ontwikkelpunten zijn. En daar moesten ze iets mee doen, volgens Kevin (vierdejaars student Finance & Control). Ze namen contact op met de raad van bestuur en uiteindelijk volgde er een uitnodiging voor een bezoek aan het Management Team van Cello.

 

Gezonde spanning vooraf

“We hadden gezonde spanning vooraf”, vertelt Bas (ook vierdejaars student Finance & Control). “Vooraf hebben we ons goed voorbereid en een presentatie gemaakt. Toen het er op aan kwam, werkte de techniek niet mee. Dan baal je even, maar het leverde juist een heel leuk en energiek gesprek op”. “Hoe behoud je studenten? Hoe ga je met talent om? Hoe hoe kunnen we leren van studenten? Waren vragen die aan bod kwamen”, aldus Bas. 

Johan Willems (Zorgstrateeg en maakt deel uit van het MT) vond het een energieke, inspirerende bijeenkomst. “Zo mooi te zien hoeveel talent en ontwikkelkracht er bij deze jonge mensen zit”, vertelt Johan enthousiast. Hij vindt de studentenbende een prachtig initiatief. “De manier van werken waarbij je uitgaat van de talenten van de student, en waar die inhoudelijk warm voor loopt, spreekt me erg aan. Dit moeten we verder stimuleren!” Het uur was zo voorbij en de studenten gaan graag nog een keer terug om hier een vervolg aan te geven. 

 

Luister hier naar de podcast van de studentenbende.