• contrast
  • lettergrootte
    Om de pagina makkelijker te lezen kunt u de pagina vergroten, door in Windows Control met + toets in te drukken (op macOS is het Command met + toets).

Waar kunnen wij jou mee helpen?

Sharona, persoonlijk begeleider op een woongroep met cliënten met ernstige gedragsproblematiek

Op onderzoek uit

“Ik heb de zorg in een paar stappen ontdekt. Ik deed eerst de opleiding als kapster, daarna werkte ik in de kinderopvang. In onze groep zat een jongetje met autisme. Hij had mij meer nodig dan de andere kindjes. Dat raakte me. Zo ging ik nadenken over de gehandicaptenzorg en koos ik uiteindelijk voor een opleiding in deze richting. Daarna die tot persoonlijk begeleider. Nu zit ik bij Cingel 3 en 3b van Cello echt op mijn plek.”

 

 

Onvoorwaardelijke zorg

“Mijn collega’s en ik bieden cliënten veiligheid, structuur en vertrouwen. We creëren zoveel mogelijk voorspelbaarheid gedurende de dag. Bovendien helpen we hen bij het aankleden, eten, tandenpoetsen en andere dagelijkse momenten. Dat is nodig, anders stopt hun dag. Dankzij onze zorg komen cliënten de dag veel makkelijker en beter door. Zo voorkomen we zoveel mogelijk dat cliënten ernstige gedragsproblematiek ervaren. Wij zijn er onvoorwaardelijk voor hen. Ook als ze verbaal of fysiek gedragsproblemen laten zien. Zij mogen zijn wie ze zijn. Dat verdient ieder mens.”

 

Genieten van kleine momenten

“Het zijn de kleine momenten die ertoe doen. Ik kan ervan genieten dat een cliënt lekker rustig zit te ontbijten. We samen een kopje koffiedrinken en een liedje zingen. Een cliënt zit te stralen met een heerlijke cracker. Of dat ik iemand met een gerust hart op bed leg. En als we de dag toch goed kunnen afsluiten, ondanks dat iemand een escalatie heeft gehad.”

 

Leer elke dag

“Ondanks dat de manier waarop wij onze zorg bieden volledig is uitgeschreven en er heel veel vaste structuren zijn, is elke dag anders. We vormen een dynamische club. Ik ben altijd alert, standvastig en sta sterk in mijn schoenen. Cliënten weten dat ik blijf staan en samen met mijn collega’s een stabiele basis voor hen vorm. Ik leer elke dag. Juist van de momenten waarop bijvoorbeeld een cliënt toch een escalatie heeft. Ik wil dan weten, wat iemand nodig heeft en wil.”

 

Rotsvast team

“Juist omdat we cliënten door en door kennen, kunnen we hen betere zorg en begeleiding bieden. Daarom nemen we nieuwe collega’s altijd mee in onze kennis over en ervaring met onze cliënten. We investeren in elkaar. Dat maakt ons een bijzondere club. We vormen een rotsvast team en daar ben ik trots op.”