• contrast
  • lettergrootte
    Om de pagina makkelijker te lezen kunt u de pagina vergroten, door in Windows Control met + toets in te drukken (op macOS is het Command met + toets).

Waar kunnen wij jou mee helpen?

Shakira & Guido

Shakira & Guido bezoeken samen metal concerten

‘Met een pilsje in de hand genieten van snerpende gitaren’

 

Metallica, Cradle of Filth en Slipknot. Guido van Avoort (34) houdt van snoeiharde metal. In Shakira Pullen (19), die ook een liefhebber is van deze muziekstijl, vond hij de perfecte vrijwilliger. Guido: “Wij vinden elkaar in muziek.”

Toen Shakira ging solliciteren bij Cello – ze werkt inmiddels op het terrein van Groote Cingels in Vught – vertelde ze over haar passie voor metal. Precies op dat moment kwam de melding van Guido binnen, waarin hij vroeg om een maatje om mee naar concerten te gaan. Shakira besloot spontaan kennis te maken met Guido en tijdens hun eerste ontmoeting was er direct een klik.
Shakira: “Ik vind het mooi dat wij samen deze passie delen en vind Guido een toffe kerel. Toen ik hem voor het eerst zag, vond ik hem heel rustig. Maar tijdens concerten toont hij een andere kant van zichzelf. Ik zie hem dan genieten en keihard meezingen, net als ik trouwens. Ik vind het ook zelf heel gezellig samen met Guido op stap te gaan. Het voelt niet als vrijwilligerswerk.”

 

Vooraan staan

Ook Guido vindt het gezellig met Shakira. “Ik vond haar meteen een leuke vrouw. Én we delen dezelfde passie. En hoe tof is het om samen vooraan te staan met een pilsje in de hand en te genieten van snerpende gitaren en lekker ruige muziek?” Naast gezelligheid biedt Shakira, Guido de mogelijkheid concerten te bezoeken.

“In het verleden maakte ik een aantal voor mij verkeerde keuzes”, vertelt hij. “De mensen met wie ik toen contact had, zie ik niet meer. En juist met hen ging ik naar metalbands kijken en luisteren. En nu ga ik met Shakira en dat vind ik super vet.” 
 

Metallica

Het tweetal bezocht al een aantal concerten, maar er staat nog genoeg op het wensenlijstje. Guido: “Metallica staat bij mij op nummer 1. Ik heb deze band nog nooit live gezien.” Shakira vult aan: “Ik wil graag nog naar Slayer, maar ook minder ruige muziek van Guns ’n Roses spreekt mij aan.
We houden samen in de gaten welke bands naar Nederland komen en nemen contact met elkaar op als er wat tofs bijzit. En als er teveel tijd tussen twee concerten zit, spreken we tussendoor een keer af. Zo blijven we in contact met elkaar.”