• contrast
 • lettergrootte
  Om de pagina makkelijker te lezen kunt u de pagina vergroten, door in Windows Control met + toets in te drukken (op macOS is het Command met + toets).

Waar kunnen wij jou mee helpen?

Kinderdagcentrum De Elzengaard

Bij kinderdagcentrum De Elzengaard zorgen we dat kinderen van 0 tot 13 jaar zich in een veilige omgeving ontwikkelen en kunnen groeien. 

 

Kinderen met een ontwikkelingsachterstand of kinderen die behoefte hebben aan een duidelijke structuur zullen op De Elzengaard stappen zetten in hun ontwikkeling. Vaak zijn deze kinderen niet op hun plek op een normale basisschool of in het speciale basisonderwijs.

 

Ritme volgen

Bij De Elzengaard volgen wij het ritme en tempo van jouw kind. We observeren en kijken per moment wat nodig is om je kind zich goed te laten voelen. Dat lukt alleen als we intensief met ouders optrekken; jij kent je kind immers het beste!

 

Gericht op ontwikkeling

De activiteiten die we aanbieden richten zich op ontwikkeling en het hebben van een fijne dag. We zetten in op de motorische ontwikkeling, communicatie en het ontwikkelen en behouden van vaardigheden van jouw kind.

 

Natuurlijke contacten

De Elzengaard zit in ’s-Hertogenbosch, Rosmalen en Boxtel. Alle locaties zijn gevestigd in brede scholen waar ook een basisschool, peuterspeelzaal en kinderopvang zit.  Samen spelen en van elkaar leren vinden we belangrijk. Daarom organiseren gezamenlijk allerlei activiteiten. Kinderen met en zonder beperkingen komen op deze manier op een natuurlijke manier met elkaar in contact.

 

Verschillende groepen

De groepen op De Elzengaard zijn klein: zes tot tien kinderen groot. Bij de groepsindeling kijken we naar de mogelijkheden, wensen en behoeften van je kind.

 • Dagprogramma

  In het dagprogramma sluiten we aan bij de individuele mogelijkheden van ieder kind. We dagen jouw kind uit om zich te ontwikkelen en te ontdekken. We gebruiken verschillende systemen om de taalontwikkeling te stimuleren. Ook muziek, buiten spelen en snoezelen zijn belangrijk om tot bloei te komen. Inspanning en ontspanning wisselen elkaar af. Gedurende de dag kijken we vooral naar wat je kind kan en nodig heeft om verder te komen. De begeleiders volgen het ritme van jouw kind.

 • Deskundige begeleiding

  Onze deskundige begeleiders worden in hun werk ondersteund door een team van specialisten, bestaande uit een logopedist, kinderfysiotherapeut, ergotherapeut, spelbegeleider, gedragsdeskundige en een AVG arts. We zetten deze expertise in waar dat nodig en wenselijk is. Zo zetten we logopedie in op een moment dat jouw kind de energie en rust heeft om aan zijn taalontwikkeling te werken. En kijkt de kinderfysiotherapeute in de groep mee om de motorische ontwikkeling van jouw kind te stimuleren.

 • Naar school

  Als je kind vier jaar of ouder is, bespreken we samen of en wanneer je kind naar school kan gaan. Er zijn verschillende mogelijkheden: de ene keer is speciaal onderwijs de beste keuze, de andere keer de basisschool om de hoek. Het kan ook zijn dat jouw kind niet naar school gaat en op De Elzengaard blijft, omdat onderwijs niet passend is. Dan bespreken we samen welke daginvulling het best past.

 • Bekijk onze video

  Hier is een mooie samenwerking te zien tussen de leerlingen van de basisschool en de kinderen van de Elzengaard.

  Video

Wil je meer weten over kinderdagcentrum De Elzengaard?

Neem contact op met Zorgwijzer (kind)