• contrast
 • lettergrootte
  Om de pagina makkelijker te lezen kunt u de pagina vergroten, door in Windows Control met + toets in te drukken (op macOS is het Command met + toets).

Waar kunnen wij jou mee helpen?

Nieuwe mensen ontmoeten

We vinden het ontzettend belangrijk dat iedereen bij Cello het recht heeft om op een veilige, prettige manier nieuwe mensen te kunnen ontmoeten. Sociale contacten en verbinding zijn immers een essentieel onderdeel van een goed leven. Een maatje voor af en toe, vrienden of in een liefdesrelatie.
 
In de praktijk zien we dat gangbare (online) ontmoetingsplaatsen niet altijd even geschikt zijn voor mensen met een beperking. En dat is jammer, want het kan juist ontzettend veel brengen om met anderen in contact te zijn. Daarom is er ABCDate! 

In deze animatie wordt uitgelegd hoe het werkt.
 
Heb je vragen? Mail dan met ABCdate@cello-zorg.nl

 

 • Wat is ABCDate?

  ABCDate is een online platform waar mensen met een beperking elkaar kunnen ontmoeten in de breedste zin van het woord. Je kunt er een oproepje plaatsen voor een dagje uit, een sportmaatje vinden, vriendschap sluiten of een date vinden. Je kunt chatten of iemand vragen om af te spreken. Aanvullend worden er ontmoetings- en thema-avonden georganiseerd. Soms bij Cello, soms bij andere zorginstellingen. ABCDate wordt ook gebruikt door collega-zorginstellingen, zodat er een groot sociaal netwerk ontstaat. Afhankelijk van de manier waarop je het platform gebruikt, is het geschikt voor cliënten van verschillende niveaus. Belangrijk om te weten is dat ABCDate gebruikt kan worden vanaf 18 jaar en dat aanmelden alleen kan samen met een begeleider.

 • Wat betekent deelname voor ouders?

  Wil je je zoon, dochter of familielid begeleiden op ABCDate? Hier lees je wat daar precies bij komt kijken.

 • Zijn er kosten aan verbonden?

  Normaal gesproken betalen deelnemers een eigen bijdrage. In 2019 kunnen cliënten van Cello gratis deelnemen aan ABCDate.

 • Hoe werkt aanmelden?

  Omdat we zeker willen weten dat iedere deelnemer is wie hij zegt te zijn, kan aanmelden alleen met een begeleider. Als ouder kun je ook ‘gekoppeld’ worden aan het account als dat wenselijk is. Hier lees je alles over aanmelden

 • Vragen?

  Wil je meer weten over ABCDate? Neem contact op via abcdate@cello-zorg.nl of praat rechtstreeks met de mederwerkers van ABCDate.