• contrast
  • lettergrootte
    Om de pagina makkelijker te lezen kunt u de pagina vergroten, door in Windows Control met + toets in te drukken (op macOS is het Command met + toets).

Waar kunnen wij jou mee helpen?

Werken, leren en plezier maken bij Cello

Bij Cello kun je op verschillende manieren werken en leren tegelijk. Zij-instromer Anoek zit in de afronding van de combi opleiding verpleegkundige niveau 4/persoonlijk begeleider en blikt terug op haar leerwerktraject bij Cello.

 

Overstap

“In mijn vorige baan als kok begeleidde ik regelmatig mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt”, vertelt Anoek. “Ik merkte dat ik het leuk en uitdagend vond om met hen te werken. De vraag hoe ik me hierin verder zou kunnen ontwikkelen, hield me erg bezig. Mijn omgeving dacht dat een overstap naar de zorg goed bij mij zou passen.  En daarom ging ik mij oriënteren. Ik kwam uit bij een leerwerktraject van Cello: de combi-opleiding. Het definitieve besluit viel na het bijwonen van een informatiebijeenkomst, een uitgebreide intake en een proefperiode van drie maanden.”

 

“ In de afgelopen tijd heb ik op verschillende plekken bij Cello ervaring opgedaan, zowel bij wonen als dagbesteding en met verschillende doelgroepen. Door deze brede oriëntatie leer je veel en ontdek je wat bij je past.”

 

“Natuurlijk ben ik best wel eens onzeker geweest. Doe ik hier goed aan? Kan ik dit wel? Hoe pak ik als 44-jarige het leren weer op? Gesprekken met medestudenten, school en werkbegeleiders van Cello gaven me dan het zetje in de goede richting. Je staat er niet alleen voor.” 

 

Durf te vragen

“Ik raad mensen die een overstap naar de zorg overwegen aan om in ieder geval een proefperiode te draaien. Zo ontdek je het beste of het werk bij je past en is wat je ervan had verwacht. Daarnaast is flexibiliteit belangrijk. Je draait wisselende diensten, ook in de avond en weekenden. Dit is even wennen, maar biedt ook kansen om je eigen tijd in te delen.”

 

“Tijdens je leertraject is het belangrijk dat je open en pro-actief bent. Durf te vragen en aan te geven wat je nodig hebt, bijvoorbeeld tijd om te werken aan schoolopdrachten of hulp bij iets dat je moeilijk vindt. Ik heb ervaren dat hier ruimte voor is.¨

 

Wat ik nu ga doen?

“Ik wil me verder ontwikkelen als persoonlijk begeleider. Groeien en meer ervaring op doen. Bij Cello is er veel mogelijk, dus dat komt wel goed.”

 

Ontdek onze leertrajecten

Of je nu jong bent en aan het begin van je carrière staat of al jaren werkervaring hebt, maar een carrièreswitch overweegt. Als de gehandicaptenzorg je aanspreekt, bespreek dan eens welke wensen en talenten je hebt. Samen bekijken we wat nodig is om hiervoor bevoegd en bekwaam aan de slag te kunnen. Dit noemen we ‘opleiden op maat’, waarbij het leren op de werkplek centraal staat. Je gaat direct aan het werk, samen met cliënten en collega’s. Daarnaast volg je een (deel van) een opleiding. Een erkende opleider in onze regio verzorgt deze opleidingen. Je werkt een aantal uren bij Cello en gaat daarnaast naar school. Een deel van je schooluren, krijg je doorbetaald.