• contrast
  • lettergrootte
    Om de pagina makkelijker te lezen kunt u de pagina vergroten, door in Windows Control met + toets in te drukken (op macOS is het Command met + toets).

Waar kunnen wij jou mee helpen?

Studentenbende Cello genomineerd voor de Nationale HR Zorg Award 2022!

Super trots zijn we. Afgelopen week ontvingen we het bericht dat we met onze Studentenbende genomineerd zijn voor de Nationale HR Zorg Award! Een enorme waardering en erkenning voor de manier waarop we talent betrekken bij het verder ontwikkelen van onze organisatie.

 

Leren, ontwikkelen en vernieuwen zijn belangrijke thema’s bij Cello. En wie kun je nu beter vragen om hun nieuwsgierigheid en onderzoekvaardigheden in te zetten dan studenten! Daarom riepen we twee jaar geleden de ‘Studentenbende’ in het leven. Een experiment, waarvan we nu weten dat het werkt. Het laat zien dat de gehandicaptenzorg één van de allermooiste werkvelden is om je stage of afstuderen vorm te geven. Het is uitdagend, interessant en maatschappelijke relevant. Ook de vernieuwende vorm waarin we studenten verbinden aan onze organisatie en mensen werkt enorm goed.

 

 

Hoe werkt de Studentenbende?
Binnen Cello zijn op dit moment zo’n 25 studenten (vanuit diverse opleidingen) aan de slag met hun onderzoeksopdracht. Alle onderzoeken zijn verbonden aan één van de strategische speerpunten. De studenten laten regelmatig in het Studentencafé zien waar ze aan werken. Ook delen ze dan goede voorbeelden, inzichten en tools én vragen ze om input. Zo dagen ze medewerkers op een inspirerende manier uit om vers van de pers-kennis en kunde op te halen en kennis en ervaring te delen, die direct van toegevoegde waarde is. Altijd met het streven om de dagelijkse zorg te verbeteren en bij te dragen aan een goed leven van de cliënt. Het afgelopen jaar, tijdens de eerste ronde, waren er 15 studenten actief in onze Studentenbende. Ook zij leverden prachtige resultaten op. En de samenwerking werkte zo goed, dat een aantal studenten een baan overhield aan hun stage en met veel plezier voor Cello werkt. Ook daar zijn we trots op!

 

Of we de prijs ook winnen?
Tijdens de Dag van het werkplezier in de zorg -op 31 januari- presenteren de genomineerde projecten zich. Dan horen we of aan het eind van de dag of we de winnaar van de vakjuryprijs zijn. Daarnaast maken we ook nog kans op de publieksprijs. Wie die wint wordt bepaald door het publiek in de zaal én door jou! Binnenkort laten we weten hoe je kunt stemmen. 

 

Wil je meer weten over onze Studentenbende? Luister de podcast met een korte impressie van de studenten en hun ervaring.
Of lees dit artikel dat FWG schreef ter ere van de nominatie.

 

Wil je volgend jaar aansluiten bij de Studentenbende? Neem contact op met: Lonneke de Laat (Kwartiermaker Innovatie) via ldelaat@cello-zorg.nl