• contrast
  • lettergrootte
    Om de pagina makkelijker te lezen kunt u de pagina vergroten, door in Windows Control met + toets in te drukken (op macOS is het Command met + toets).

Waar kunnen wij jou mee helpen?

Op bezoek bij Sander

In oktober gingen zeventien jongeren -allemaal 26 of 27 jaar oud- wonen in in het nieuwe appartementencomplex en ouderinitiatief aan de Mozartsingel in Den Bosch. Ze huren hun appartement van een woonstichting. Professionals van Cello bieden begeleiding aan de bewoners. De voorbereiding was grondig. Nu staat er een energieneutraal pand waar de jongeren comfortabel én met plezier wonen. Sander vertelt hoe het wonen hem bevalt.

 

Het gebouw bestaat uit twee verdiepingen met 17 appartementen en een gezamenlijke ruimte met keuken. De jongeren eten samen en vinden in hun eigen appartement toch hun rust en privacy. Voor de deur ligt een prachtig park. Het centrum van Den Bosch bereiken de bewoners in 10 minuten. Er is 24 uur per dag begeleiding. De jongeren doen zoveel mogelijk zelf.

 

“Ik woon hier sinds oktober. We wonen hier met 17 jongeren. De meeste ken ik van school. Iedereen heeft zijn eigen appartement. Ik krijg hulp bij mijn persoonlijke verzorging. Daar moest ik echt aan wennen.

 

Ons gebouw is energieneutraal. Dat is belangrijk. We hebben zonnepanelen. En ik douche met regenwater dat we opvangen. Het is hier koel in de zomer en lekker warm in de winter. Precies goed.

 

De woonkamer met keuken is perfect. Ik heb gekozen voor een industriële inrichting. Daar houd ik van. Ik heb openslaande deuren naar mijn terrasje. Kan ik bij mooi weer buiten zitten. Heerlijk!

 

Er is 24 uur per dag begeleiding. Toch doe ik zoveel mogelijk zelf. Ik werk vier dagen per week als gastheer op het bestuursbureau van Cello. Op vrijdag ben ik vrij. Dan doe ik boodschappen. En werk ik de post bij. Ook doe ik dan de was. Opruimen doe ik elke dag. Ik houd niet van rommel of afwas.”

Link naar TV Uitzending: Expeditie Nederland