• contrast
  • lettergrootte
    Om de pagina makkelijker te lezen kunt u de pagina vergroten, door in Windows Control met + toets in te drukken (op macOS is het Command met + toets).

Waar kunnen wij jou mee helpen?

Leren en ontwikkelen via een gecertificeerde route

Cello biedt medewerkers zonder passend zorgdiploma de kans om via een gecertificeerde opleidingsroute een MBO-certificaat te halen. De kennis is toegespitst op de praktijk en daarmee direct te gebruiken. Bij Cello steunen we elkaar om het beste uit onszelf en de ander te halen, talenten te benutten en ons verder te ontwikkelen. Medewerkers krijgen doorlopend ruimte om te werken aan hun persoonlijke ontwikkeling. Ook als je nog niet over een diploma beschikt of niet genoeg werkervaring hebt. Samen kijken we naar jouw talenten, vaardigheden en wensen.

 

Vanuit het team leren en opleiden van Cello begeleidt Noor van Iersel medewerkers die aan deze opleidingsroute meedoen. Zij vertelt: “Wij zagen dat er bij Cello best wat medewerkers zijn die zich verder willen ontwikkelen, maar niet het juiste diploma hebben. Het volgen van een volledige opleiding naast het werk is niet voor iedereen weggelegd. Denk aan medewerkers met een druk gezin of mensen die hun opleiding voortijdig hebben afgebroken. Via de opleidingsroute krijgen zij de kans om op een toegankelijke manier stapsgewijs certificaten te halen. Tijdens het traject werken we aan drie beroepsprofielen. Eén ervan richt zich op coördineren en organiseren van zorg en leidt tot een landelijk erkend certificaat. De andere twee gaan over het bieden van ondersteuning en kwaliteit van zorg.

 

Aansprekende route

Anja van Cuijk (59 jaar) werkt al enkele jaren als assistent begeleider bij Cello. Zij heeft een HAVO-diploma en heeft werkervaring bij een bank, ziekenhuis en in jeugdzorg. Bovendien heeft ze veel kennis opgedaan door ervaring. Jarenlang volgde zij verschillende interne scholingen bij Cello. Maar om door te groeien naar de rol van persoonlijk begeleider, is een zorgopleiding nodig. “De stap om nog een reguliere opleiding te volgen was mede gezien mijn leeftijd en werkervaring groot. De opleidingsroute biedt mij de kans om me verder te ontwikkelen. Ook voelde het voor mij als een bevestiging dat ik mijn werk goed doe. De vorm en opbouw spreken erg aan. De lessen waren duidelijk en afwisselend. Je werkt samen en deelt kennis en ervaringen met een gemengde groep collega’s, waardoor de opleiding toegespitst is op je werk. In driekwart jaar heb ik twee certificaten afgerond, nummer drie hoop ik binnen enkele maanden te behalen.”