• contrast
  • lettergrootte
    Om de pagina makkelijker te lezen kunt u de pagina vergroten, door in Windows Control met + toets in te drukken (op macOS is het Command met + toets).

Waar kunnen wij jou mee helpen?

In deze baan komt alles samen

In deze baan komt alles samen

Sinds februari 2022 is Theo van Geffen manager van Vrije Tijd en Vrijwilligerswerk. In deze baan komt alles samen waar hij energie van krijgt: sport, vrije tijd, vrijwilligerswerk, sponsoring, contacten met collega’s op de woningen, met gemeenten en het verenigingsleven.

 

Hij geeft leiding aan elf gedreven medewerkers en is medeverantwoordelijk voor de 1.250 vrijwilligers van Cello. “Cello besteedt veel aandacht aan dagbesteding”, zegt Theo. “Maar wat onze cliënten na het werk doen is net zo belangrijk. Er wordt al veel georganiseerd, maar ik denk dat we cliënten nog meer kunnen motiveren om iets leuks of nuttigs te doen in hun vrije tijd. Ik zie graag dat begeleiders op de woningen met hun cliënten bespreken waar ze behoefte aan hebben. Dan kijkt het team Vrije Tijd en Vrijwilligerswerk hoe dat geregeld kan worden.”

 

 

Netwerken

Theo is in gesprek met de gemeenten en met het verenigingsleven. Zo bekijkt hij waar verbindingen mogelijk zijn. “We willen bijvoorbeeld graag aansluiten bij de activiteiten in de gemeente”, zegt hij. “Wat gebeurt er in de regio en is dat ook leuk voor onze mensen? We hebben een buurtsportcoach aangenomen, gefinancierd door de gemeente Den Bosch. Deze coach gaat sportactiviteiten opzetten, zodat onze cliënten aan hun gezondheid kunnen werken. Een ‘vrijwilligerswerk-verschilmaker’, een student, gaat drie jaar voor ons aan de slag om jonge vrijwilligers te werven. Allemaal nieuwe kansen.”

 

Vrijwilligers zijn onmisbaar

De 1250 vrijwilligers van Cello zijn onmisbaar voor cliënten en medewerkers. Het doel is om dat aantal te verdubbelen en de informele zorg nadrukkelijker op de kaart te zetten. “Een flinke klus, maar dat biedt ons onder andere de kans om ons vrijetijdsaanbod verder uit te breiden”, zegt Theo. “Ik merk dat het omgaan met vrije tijd en vrijwilligers wel eens voor dilemma’s kan zorgen op de werkvloer. Als het gaat om het verdelen van de taken en verantwoordelijkheden bijvoorbeeld. Het is belangrijk dat we samenwerken om de vrije tijd van cliënten zo in te richten, dat cliënten, vrijwilligers én medewerkers tevreden zijn.” 

 

Nóg beter dan het al was

Theo zit helemaal op zijn plek in zijn nieuwe functie. “Mijn werk draait om leuke dingen doen en in samenspraak met mijn team mooie activiteiten organiseren voor cliënten. Ik ben heel ondernemend en altijd op zoek naar iets nieuws wat nóg beter is dan wat al bestaat. Cello geeft daar gelukkig volop ruimte voor. Het belangrijkste in mijn werk is met een lach zorgen dat onze cliënten blij en tevreden zijn. Met plezier werken voor de mensen die aan onze zorg zijn toevertrouwd: daar gaat het om.”