• contrast
  • lettergrootte
    Om de pagina makkelijker te lezen kunt u de pagina vergroten, door in Windows Control met + toets in te drukken (op macOS is het Command met + toets).

Waar kunnen wij jou mee helpen?

Het verhaal van Mehtap: werken met mensen

Voordat Mehtap (34) in 2021 vanuit Turkije naar Nederland verhuisde, werkte ze als docent theologie op een  middelbare school. En ook hier lonkt het werken met mensen.

 

Bij dagbesteding Qwiek, in ontmoetingscentrum DePetrus in Vught, voelt ze zich als vrijwilliger helemaal thuis. Hier komen ouder wordende cliënten naartoe voor zingeving en gezelligheid. Ze doen er creatieve activiteiten, spelen  biljart en maken gezellig praatje. Mehtap is er elke maandag- ochtend om te ondersteunen. Mehtap vertelt: “Ik help graag andere mensen. En ik krijg er heel veel voor terug. Ik zie dat mijn aanwezigheid mensen blij maakt, ik voel de dankbaarheid.”

 

Een ander voordeel aan het vrijwilligerswerk: het helpt Mehtap de Nederlandse taal onder de knie te krijgen. “Én ik krijg een inkijkje in de zorg”, vertelt ze. “Graag wil ik een opleiding volgen in Nederland en via mijn vrijwilligerswerk kan ik me daar op oriënteren.”