• contrast
  • lettergrootte
    Om de pagina makkelijker te lezen kunt u de pagina vergroten, door in Windows Control met + toets in te drukken (op macOS is het Command met + toets).

Waar kunnen wij jou mee helpen?

Doen wat bij je past

Daar word je blij van!

LAB5 zoekt samen met cliënten naar de beste match tussen hun wensen, kwaliteiten én beschikbare vormen van dagbesteding. Jongvolwassenen maken zo een soepele overstap van school naar werk. Ook cliënten die zich niet meer op hun plek voelen op de huidige dagbestedingsplek, kunnen bij LAB5 (opnieuw) onderzoeken wat bij hen past.

 

Succesverhalen 

Coördinerend begeleider Eefje Pennings vertelt enthousiast over het moois dat LAB5 cliënten heeft gebracht sinds de start in januari 2022. “Eén deelnemer die bij LAB5 een volledig traject heeft doorlopen is nu aan de slag bij Kompas op Park Eemwijk in Den Bosch. Een andere cliënt is intussen helemaal ingeburgerd bij Achterkant in Rosmalen.” Over haar ervaring met LAB5 zegt ze ook: “Het is tijdens het doorlopen van een LAB5-traject vooral een uitdaging om te onderzoeken welke interesses iemand heeft. Daarbij kijk je naar wat iemand nodig heeft om te kunnen ‘bloeien’ en of dat past bij de beoogde dagbestedingsplek.”

 

Voor wie

LAB5 is vooral bedoeld voor leerlingen die willen ontdekken waar hun talenten liggen, wat hun persoonlijke interesses zijn en van welke activiteiten zij blij worden. Bij LAB5 onderzoeken de begeleiders wat de deelnemer nodig heeft om te kunnen werken en het vak te leren. Ook is LAB5 bedoeld voor cliënten die al dagbesteding hebben bij Cello en zich daar niet meer op hun plek voelen. LAB5 helpt deelnemers in een traject van ongeveer één jaar om in- of door te stromen naar een passende en plezierige werkplek bij Cello. Een volwaardige dagbestedingsplek waar ze zich nuttig voelen, voldoende uitdaging krijgen en kunnen groeien.

 

Aanpak ontwikkeltraject

Tijdens een ontwikkeltraject bij LAB5 maken cliënten kennis met allerlei verschillende werksoorten van dagbesteding. Iedereen is uniek en heeft het recht om zoveel mogelijk zelf te kiezen hoe het leven eruit ziet. Daarom volgen deelnemers bij LAB5 een traject op maat, waarbij persoonlijke groei en ontwikkeling centraal staan. Zo ontdekken de cliënten of ze het liefst zelfstandig werken of in een groep. En ook welke begeleiding ze nodig hebben om hun werk goed te kunnen doen. Tijdens het ontwikkeltraject is aandacht voor leren, samenwerken, verantwoordelijkheid dragen en persoonlijke groei.