• contrast
  • lettergrootte
    Om de pagina makkelijker te lezen kunt u de pagina vergroten, door in Windows Control met + toets in te drukken (op macOS is het Command met + toets).

Waar kunnen wij jou mee helpen?

Dito is een nieuwe locatie, waar zo’n vijftig cliënten dagbesteding krijgen. Sabine is één van hen.

Dito is een nieuwe locatie, waar zo’n vijftig cliënten dagbesteding krijgen. Sabine is één van hen. Ze laat ons haar werkplek zien.

 

“Dito ging in januari open. Wij kregen eerst dagbesteding in De Schalm, maar die locatie moest gesloopt worden. Daarvoor in de plaats kwam Dito. Dito heeft vijf groepen: proeflokaal, Lab5, Nano, Lumen en Helix.”

 

“Ik werk samen met leuke mensen. De meeste collega’s ken ik al jaren. Iedereen heeft zijn eigen groep, maar we doen ook activiteiten met alle groepen samen. Karaoke of voorlezen bijvoorbeeld. Eens in de maand koken we samen. Altijd lekker én leuk om te doen.”

 

“Wat ik bij Dito doe? Ik werk vijf dagen per week bij het proeflokaal. Ik zet koffie en thee, breng de vaat naar de vaatwasser en doe de was in de wasmachine. De was opvouwen en tafels dekken hoort er ook bij. Ik ontvang ook gasten en zorg dat de juiste medewerker hen komt ophalen. Bij Dito is het lekker rustig. Daardoor kan ik mijn werk goed doen.”

 

Dagbesteding die past

Bij Dito zijn verschillende vormen van dagbesteding in één gebouw. Het proeflokaal is de dienstverlenende groep en bestaat uit de keuken en kantine. Lab5 is een groep voor jongeren die willen ontdekken waar hun talenten liggen en wat ze leuk vinden. Tijdens een ontwikkeltraject maken ze kennis met horeca, kunst, techniek, dier en groen. Nano is de belevingsgerichte groep, waar cliënten creatief bezig zijn, veel bewegen en muziek maken. Tot slot zijn er de groepen Lumen en Helix, voor cliënten die veel structuur nodig hebben.

 

Bijzonder

Het bijzondere is dat wonen en dagbesteding in één gebouw samenkomen. De ruimtes voor dagbesteding kunnen ‘s avonds gebruikt worden door de bewoners, voor ontmoetingen. En in de gezamenlijke tuin ontmoeten cliënten die hier wonen en werken elkaar overdag.