• contrast
  • lettergrootte
    Om de pagina makkelijker te lezen kunt u de pagina vergroten, door in Windows Control met + toets in te drukken (op macOS is het Command met + toets).

Waar kunnen wij jou mee helpen?

Cello ondertekent de Green Deal: samen werken we aan duurzame zorg!

Samen werken we aan duurzame zorg!

Cello wil een betrouwbare en duurzame organisatie zijn. Onze droom is om samen goed te zorgen voor de aarde. Om de aarde leefbaar te houden voor onszelf en onze familie. Duurzaamheid is een belangrijk element van de meerjarenstrategie van Cello. Met elkaar maken we keuzes om het energieverbruik en CO2-uitstoot te beperken, minder afval te produceren, energiezuinig te bouwen en zo veel mogelijk verspilling te voorkomen. 

 

Handtekening met trots
Een mooie mijlpaal is de ondertekening van de Green Deal ‘Samen werken aan duurzame zorg’. Francois van de Wiel is manager bedrijfsvoering bij Cello en was aanwezig namens Cello bij het ministerie van VWS in Den Haag. Met Cello zijn er tal van zorgorganisaties die zich in gaan zetten voor verduurzaming in de zorg. Samen maken we het verschil!

 

Green Team Cello
Bij Cello pleiten we voor duurzaam gedrag door iedereen. Iedereen kan bijdragen aan een duurzamer Cello. Dat zit ’m ook vaak in kleine, dagelijkse dingen. Het Green Team van Cello heeft hierin een belangrijke voortrekkersrol. 

 

Aan de slag met de thema’s uit de Green Deal:

  1. Actievere inzet op gezondheidsbevordering.
  2. Vergroten van kennis & bewustwording, duurzaamheid in de curricula van zorgonderwijs.
  3. Verlagen van CO2-uitstoot, met als doel 30% CO2-reductie in 2026 en klimaatneutraal in 2050 voor vastgoed en vervoer.
  4. Verminderen van primair grondstoffengebruik, met als doel 25% minder restafval in 2026 en maximaal circulaire zorg in 2050.
  5. Terugbrengen van de milieubelasting door medicatie(gebruik).