• contrast
  • lettergrootte
    Om de pagina makkelijker te lezen kunt u de pagina vergroten, door in Windows Control met + toets in te drukken (op macOS is het Command met + toets).

Waar kunnen wij jou mee helpen?

Carnaval in januari?

Het leek wel carnaval in Wijngaert deze zondag toen Prins Wèner XXIV en zijn Raad van Elf onder de vrolijke blaasmuziek van de Plèkbènt present waren. Carnaval was het niet, maar wel feest! Gevierd werd dat Freek vijftig jaar bij Cello woont.

 

Freek, inmiddels 76 jaar oud, is ernstig verstandelijk en lichamelijk beperkt geraakt nadat hij als baby een hersenontsteking opliep door een verwaarloosde ontsteking in het middenoor. Om die reden wordt hij sinds zijn vroege jeugd verpleegd in zorginstellingen.

In 1973 kwam hij op Haarendael wonen. Als in 2013 deze locatie wordt verlaten, gaat Freek in Wijngaert wonen. De broer en zussen van Freek zijn dankbaar voor de manier waarop Freek met aandacht en liefde wordt omgeven door de begeleiders. En wilden het jubileum extra feestelijk maken voor Freek en tegelijkertijd zijn begeleiders in het zonnetje zetten.

Toen de familie van Freek carnavalsvereniging de Strûivenwèners benaderde om de feestelijkheden extra vrolijkheid te geven, reageerde die meteen enthousiast. Toen ook de Plèkbènt haar medewerking toezegde, kon het feest  niet meer stuk. 

De samenkomst vond plaats in café De Tempelier. Bij aankomst van prins Carnaval en zijn gevolg zat de sfeer er direct goed in. Tot groot plezier van de vele aanwezige bewoners en hun familieleden. Het duurde niet lang voor er een polonaise werd ingezet. Het hoogtepunt was het moment waarop Freek twee Prinsenmedailles kreeg omgehangen, één van Prins Carnaval, Joris Schoonus, en één van de Jeugdprinses en  -Prins, die ook aanwezig waren. Prins Joris liet weten dat Freek de eerste bewoners van Haaren is dit jaar, die deze eer te beurt valt. Wie Freek goed kent, zag dat dit bijzondere huldebetoon hem emotioneel enorm raakte.