• contrast
  • lettergrootte
    Om de pagina makkelijker te lezen kunt u de pagina vergroten, door in Windows Control met + toets in te drukken (op macOS is het Command met + toets).

Waar kunnen wij jou mee helpen?

Ambulante begeleiding als steun in de rug; drie video’s over een bijzondere samenwerking

Stel, je hebt een licht verstandelijke beperking met een plusje. Dan kan het leven soms best ingewikkeld zijn. Onze missie is een waardevolle bijdrage te leveren aan een goed leven voor mensen met een verstandelijke beperking. Dat doen we elke dag met ontzettend veel aandacht en liefde.

 

Eén van onze cliënten heeft afgelopen jaar samen met haar ambulant begeleider en de behandelaar van Reinier van Arkel gewerkt aan een drie-tal video´s. In deze video´s vertellen zij over hun bijzondere samenwerking.

 

Bekijk de eerste video hier – Ambulante begeleiding als steun in de rug

Deze video gaat over het dagelijks leven van één van onze cliënten. En over hoe het mogelijk is om ook mét een verstandelijke beperking gewoon net als ieder ander een volwaardig leven te leiden. Met een steuntje in de rug op de momenten dat dat nodig is.

 

Video deel 2 – Werken met een signaleringsplan

Deze video gaat over het bijzondere samenspel tussen een cliënt, haar behandelaar en haar begeleider. Samen hebben zij gewerkt aan een goed signaleringsplan. Door dit signaleringsplan samen te maken is het een hulpmiddel geworden waar de cliënt ook echt iets mee kan. In deze video vertellen cliënt en begeleider daarover.

 

Video deel 3 – Samenwerken als begeleider en behandelaar

Deze video gaat over het bijzondere samenspel tussen een cliënt, haar behandelaar en haar begeleider. Door een intensieve samenwerking aan te gaan hebben Cello en Reinier van Arkel zichzelf steeds meer toegespitst op het bieden van ondersteuning op maat aan mensen met een licht verstandelijke beperking en bijkomende problemen. We zijn erg trots op deze mooie samenwerking.

 

 

Veel kijkplezier!

 

 

Deze video’s zijn gemaakt door Storydepartment in opdracht van het ExpertCollege in samenwerking met Cello en Reinier van Arkel. De video mag niet zonder toestemming gebruikt worden.