• contrast
  • lettergrootte
    Om de pagina makkelijker te lezen kunt u de pagina vergroten, door in Windows Control met + toets in te drukken (op macOS is het Command met + toets).

Waar kunnen wij jou mee helpen?

Als maatje kun je veel betekenen

Galant voorziet vrijwilligersorganisaties van actuele informatie, advies en diensten, zodat zij hun mooie werk kunnen uitvoeren. Zij organiseert van 7 tm 25 maart een Maatjescampagne. Een maatje is iemand die (tijdelijk) het leven van een ander verrijkt. ‘Maatje’ is een verzamelnaam voor vrijwilligers die luisteren, steun geven, leuke dingen doen of iemand begeleiden. Maatje ben je voor iemand die wat extra hulp of aandacht nodig heeft. Ook Cello is bij Galant aangesloten. Een van de vele vrijwilligers van Cello is Jürgen.

 

Elke twee weken is Jürgen (44) DJ bij de Muziekmix op de Binckhorst en bezorgt hij de bewoners een gezellig avondje. “Het is een uitje voor de cliënten, maar eerlijk gezegd ook voor mezelf. Ik geniet van de hartelijkheid bij Cello, zowel van cliënten als van medewerkers en vrijwilligers.”
Op de Binckhorst wonen en werken mensen met een verstandelijke beperking. Jürgen is er al vanaf zijn zestiende actief. Toen werkte hij als vrijwilliger mee aan een Tv-programma voor cliënten.

 

“Toen het programma ophield, werd ik DJ bij de toenmalige disco op De Binckhorst en later bij de Muziekmix. Mijn vaste groepje luisteraars is er elke donderdag. Paultje, Roel en Christiaan staan altijd vooraan. Ik weet precies welke Nederlandstalige nummers ze willen horen en die staan onder de sneltoets. Want als ik die niet draai krijg ik grote problemen! Het plezier dat ik hun kan geven vind ik geweldig. Iedereen gaat altijd met een goed gevoel naar huis. En dat is mijn doel. Vanwege corona ging de Muziekmix tijdelijk dicht. Het kon niet anders, maar ik miste het ontzettend. Nu het allemaal weer opstart ben ik er klaar voor. En echt: ik kan niet wachten”.

 

 

 

Bezorg jij anderen ook graag een goed gevoel? Kijk wat je als maatje kunt betekenen op www.galant.nl/maatwerk.