• contrast
  • lettergrootte
    Om de pagina makkelijker te lezen kunt u de pagina vergroten, door in Windows Control met + toets in te drukken (op macOS is het Command met + toets).

Waar kunnen wij jou mee helpen?

Dit zijn wij. Mooie Verhalen uit de praktijk: Linda

Linda, coördinerend begeleider op een woongroep met cliënten met een ernstig verstandelijke beperking

 

Fantastisch: cliënten met allemaal hun eigenheid

“Na de opleiding Sport & Bewegen werkte ik bij een sportschool. Daar haalde ik weinig voldoening uit. Mijn zus werkte al in de zorg, in het ziekenhuis. Ze vertelde altijd vol passie over haar werk. Daardoor trok de zorg me steeds meer. Ik wilde wel graag werken in een andere setting. Via een stage bij Cello maakte ik kennis met de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. De zorg voor cliënten met allemaal hun eigenheid binnen een groep, vind ik fantastisch. Ik bied ze graag een thuisgevoel.”

 

 

Zorg = doen wat de ander nodig heeft

“Ik wil er voor onze cliënten zijn. Ik ken hen door en door én zij mij. Dat is belangrijk omdat de meeste cliënten bij ons op de groep autisme hebben, ouder worden en een aantal ook dementie heeft.”

 

Werkgeluk is genieten van kleine momenten

“Ik kan genieten van de geluksmomenten op de groep. De lachbuien van een cliënt die dat niet vaak uit. Als ik iemand blij maak door hem te kietelen of met hem te stoeien. Samen een wandelingetje maken, een ijsje halen of een stukje rijden met de auto. Een rake opmerking of een grapje. Of als een cliënt tevreden zit te neuriën. Dat kan me ontroeren. Ik kan ook genieten van collega’s die deze momenten met cliënten ervaren.”

 

Teampower draagt bij aan stabiele basis

“We zijn als team ook gegroeid. Alles is bespreekbaar. Goede communicatie is belangrijk. Daardoor is er onderling ook een groot vertrouwen in elkaar. We vormen een superfijn team. Je weet precies wat je aan elkaar hebt. Die stabiele basis draagt bij aan het levensgeluk van onze cliënten.”

 

Jong talent: leren van elkaar

“We werken veel met leerlingen en stagiaires. We nemen hen stapje voor stapje mee in de zorg voor onze cliënten. Er ontstaat vaak een mooie wisselwerking, waarbij we van elkaar leren. Als er verschillen bestaan in culturele achtergrond, dan houden we daar graag rekening mee. Het geeft een goed gevoel als iemand enthousiast weer de deur uit gaat en aangeeft dat de zorg bij hem of haar past.”

 

Linda werkt op Varen 10/12 in Haaren. Deze woongroep telt 12 cliënten met een ernstig meervoudige beperking, allemaal ouder dan 60 jaar. Nu is er een extra logé van 14 jaar. Dat brengt extra leven in de brouwerij!