• contrast
  • lettergrootte
    Om de pagina makkelijker te lezen kunt u de pagina vergroten, door in Windows Control met + toets in te drukken (op macOS is het Command met + toets).

Waar kunnen wij jou mee helpen?

Bijzondere verhalen: Patricia is coördinerend begeleider en tevens stagebegeleider

Patricia, coördinerend begeleider en tevens stagebegeleider

 

16 jaar Cello

“Tijdens de opleiding tot verpleegkundige liep ik stage bij Cello. Ik had het er goed naar mijn zin en koos ervoor om te blijven. Een goede keuze want 16 jaar later werk ik er nog steeds met veel liefde en plezier. Inmiddels ben ik coördinerend begeleider op de woongroep Koningsvaren 1-5. Verder spring ik in waar nodig en begeleid ik studenten en stagiaires. Dat zorgt voor een mooie dynamiek in werk.”

 

 

Klein kijken

“Bij het werken met cliënten die een ernstige verstandelijke beperking hebben is het belangrijk om een band op te bouwen en klein te kijken. Daarmee bedoel ik dat je oog hebt voor de kleine dingen en op die manier ziet wat iemand fijn vindt. Een cliënt kan namelijk niet altijd zeggen wat hij voelt, vindt of nodig heeft. Als het dan toch lukt om elkaar te begrijpen maak je echt verschil in iemands leven. Dat geeft voldoening.”

 

Puur en open

“Ik leer ook veel van cliënten. Het zijn enorm pure mensen, die open staan en niet oordelen. Dat zijn mooie eigenschappen. Ook zijn er veel cliënten met sterke voelsprieten. Als ik me bijvoorbeeld niet goed voel, dan krijg ik dat direct terug. Hoe laag het niveau ook is, vaak weten de cliënten me dan toch een spiegel voor te houden. Dat is mooi, net als de lach of knuffel die ik op dat moment krijg.”

 

Samen met familie

“Een goede band met de familie van cliënten vind ik enorm belangrijk. Op de woongroep Koningsvaren 1-5 wonen cliënten met hele betrokken ouders, broers en zussen. Het is een warm netwerk waarmee we korte lijntjes hebben. Daar word ik blij van. We betrekken ze graag bij de zorg, het opnieuw inrichten van de woning en de leuke activiteiten die we organiseren. Regelmatig sluiten ze aan bij de activiteiten, ook delen we foto’s en ervaringen via familienet.”