• contrast
  • lettergrootte
    Om de pagina makkelijker te lezen kunt u de pagina vergroten, door in Windows Control met + toets in te drukken (op macOS is het Command met + toets).

Waar kunnen wij jou mee helpen?

Bao & Sjan

Bao & Sjan maken al jaren de mooiste wandelingen

Met iets heel kleins, groot verschil maken voor een ander. Dat is een van de redenen dat Bao Huynh (27) in 2016 startte als vrijwilliger. Op basis van haar interesses werd Bao aan Sjan (66) gekoppeld. Een gouden match. En hoewel Bao al een aantal jaren in Houten woont, komt zij met veel plezier eens per twee weken naar Den Bosch voor een wandeling met Sjan.

Ze zitten naast elkaar op de bank. De benen gekruist tot kleermakerszit, de hand van Sjan in die van Bao. “Sjan is heel lief en attent. Hoewel ze niet kan praten, is ze heel begripvol. Ze voelt het aan als ik een wat minder goede dag heb”, vertelt Bao. “Maar vergis je niet, ze weet heel goed wat ze wil. Hoe ik dat merk? Ik zie het aan haar gezichtsuitdrukking.”
 

Vacature
Toen Bao jaren terug een online vacature vond waarin Cello vrijwilligers zocht, besloot ze te reageren. “Ik had en heb een sterke behoefte iets positiefs bij te dragen aan het leven van een ander. En dus ging ik op gesprek en werd al snel voorgesteld aan Sjan. Ik herinner me dat ik het destijds best spannend vond. Ik heb economie gestudeerd en kende de doelgroep en de zorg niet.” Maar al vanaf de eerste ontmoeting van het tweetal was er een klik. “Sjan stond op en kwam meteen naar me toe. En dat doet ze nog steeds. Samen maken we dan een wandeling. Sjan zit altijd in een rolstoel, zodat we wat langere afstanden kunnen afleggen. We nemen elke keer een rustige route met veel groen en dieren. Samen hebben we alle seizoenen al vaak voorbij zien komen.”
 

Hechte band
Hoewel Bao inmiddels verhuisd is naar Houten en werkt in Amsterdam, neemt ze eens per twee weken de trein naar Den Bosch. “Stoppen met onze wandelingen is nooit een optie voor mij geweest. Ik kan écht wat voor Sjan betekenen, heel bijzonder. We hebben een hechte band opgebouwd en ik voel veel genegenheid voor haar. Als Sjan blij is, word ook ik blij.” Ze vervolgt: “Haar familieleden waarderen wat ik voor haar doe. En ik vind de wandelingen zelf ook heel tof. Ik gun het iedereen zich in te zetten voor een ander. Je wordt er zelf een mooier mens van.”