• contrast
 • lettergrootte
  Om de pagina makkelijker te lezen kunt u de pagina vergroten, door in Windows Control met + toets in te drukken (op macOS is het Command met + toets).

Waar kunnen wij jou mee helpen?

Nieuwe mensen ontmoeten

We vinden het ontzettend belangrijk dat iedereen bij Cello het recht heeft om op een veilige, prettige manier nieuwe mensen te kunnen ontmoeten. Sociale contacten en verbinding zijn immers een essentieel onderdeel van een goed leven. Een maatje voor af en toe, vrienden of in een liefdesrelatie.
 
In de praktijk zien we dat gangbare (online) ontmoetingsplaatsen niet altijd even geschikt zijn voor mensen met een beperking. En dat is jammer, want het kan juist ontzettend veel brengen om met anderen in contact te zijn. Daarom is er ABCDate! 

In deze animatie wordt uitgelegd hoe het werkt
 
Heb je vragen? Mail dan met
 ABCdate@cello-zorg.nl

 

 • Hoe werkt ABCDate?

 • Wie doen er mee met ABCDate?

  ABCDate wordt alleen gebruikt door mensen met een beperking.

   

  Mensen van 18 jaar of ouder, die werken of wonen bij een zorgverlener die meedoet met ABCDate.

   

  ABCDate is er voor alle niveaus. Sommige mensen doen zelfstandig mee. Sommige mensen worden geholpen door hun begeleider.

 • Hoe kan ik meedoen?

  We vinden het belangrijk dat iedereen die meedoet is wie hij zegt dat hij is. Daarom kan je ABCDate alleen gebruiken als je een begeleider hebt.

   

  Jouw begeleider kan jou aanmelden via de website van ABCDate.

   

  Je maakt samen met jouw begeleider afspraken over hoe je ABCDate gebruikt. Als je daarna zelf verder kunt, is dat geen probleem. Als je het fijn vindt dat je begeleider je soms helpt, kan dat!

 • Filmpjes met tips

  Wil je meer weten over vriendschap en relaties, over voor jezelf opkomen, omgaan met elkaar en eerste hulp bij dating? Op deze pagina vind je handige filmpjes.

 • Ik heb een vraag over ABCDate

  Heb je een vraag over ABCDate? Misschien vind je het antwoord al bij de Veelgestelde vragen.

   

  Lukt het niet om een antwoord te vinden, mail dan naar abcdate@cello-zorg.nl

 • Hoe vertel ik mijn ouders of begeleider over ABCDate?

  Op deze pagina staat meer informatie voor ouders, familieleden en begeleiders die jou kunnen helpen bij je deelname aan ABCDate.