• contrast
  • lettergrootte
    Om de pagina makkelijker te lezen kunt u de pagina vergroten, door in Windows Control met + toets in te drukken (op macOS is het Command met + toets).

Waar kunnen wij jou mee helpen?

Hulpmiddelen omgaan met corona

De materialen op deze pagina zijn bedoeld om cliënten, ouders en familie te helpen omgaan met het coronavirus. Met vragen kun je terecht bij de begeleiding of de manager van de woning.

 

Hulpmiddelen

Door de uitbraak van het coronavirus gaan dingen nu anders dan normaal. Voor sommige mensen is het best lastig om te begrijpen wat er allemaal gebeurt. En welke regels er zijn. Deze materialen kunnen daarbij helpen.

 

 

Wat kan je elke dag doen?

Onderaan vind je tips voor dagbesteding. Je kunt sporten en bewegen. Je kunt dingen doen. Er zijn dingen om naar te kijken. Of je kunt koken en bakken. Klik op het plusje om meer te lezen. Klik dan weer op de min als je de informatie weer in wilt klappen.

 

Hoe werkt beeldbellen?

We willen ervoor zorgen dat zo min mogelijk mensen besmet raken met corona. Dat betekent soms dat je vrienden, familie of collega’s een tijdje niet ziet. Het is natuurlijk wel leuk om af en toe met elkaar te kletsen. Je kunt elkaar bellen.

 

Met beeldbellen hoor je niet alleen een stem, maar kun je elkaar ook zien. Beeldbellen noem je ook wel videobellen. Dit is makkelijk en gratis. Je kunt met één persoon beeldbellen, maar ook met meer mensen tegelijk. Hiervoor hebben we een uitleg gemaakt, in makkelijke taal, met foto’s en filmpjes. 

 

Onderaan zie je verschillende manieren van beeldbellen. Klik op het plusje om meer te lezen. Klik dan weer op de min als je de informatie weer in wilt klappen.

 

Chatten via ABCDate
Bij ABCDate kun jij in heel Nederland leuke mensen leren kennen. ABCDate heeft een website gemaakt voor mensen met een verstandelijke beperking. ABCDate is heel makkelijk te gebruiken. Er is nu ook een app! Je kunt zo zelfstandig mogelijk contact leggen met anderen. Je kunt gebruik maken van ABCDate wanneer je 18 jaar of ouder bent.

 

Ga naar de pagina over ABCDate >>