• contrast
  • lettergrootte
    Om de pagina makkelijker te lezen kunt u de pagina vergroten, door in Windows Control met + toets in te drukken (op macOS is het Command met + toets).

Waar kunnen wij jou mee helpen?

Wil je iets weten over de coronavaccinatie?

  • Er is veel informatie over de vaccinatie tegen corona. Ook in makkelijke taal, zoals de website van Steffie en deze praatplaat.
  • Op deze pagina zie je waar je kunt kijken als je iets wilt weten. Of wat je moet doen als je een vraag hebt.
  • Onderaan staan uitklapvelden met meer informatie. Klik op het plusje rechts als je ergens meer over wilt weten.
  • Onderaan zie je ook (betrouwbare) filmpjes die je kunt kijken over het coronavaccin.

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Maatregelen tegen het coronavirus
We willen ervoor zorgen dat steeds minder mensen corona krijgen. Daarom zijn er in Nederland en bij Cello regels waar we ons aan houden.
We dragen een mondkapje. We wassen vaak onze handen. We niezen en hoesten in onze elleboog. We blijven zoveel mogelijk thuis. We houden 1,5 meter afstand.

 

Vaccinatie tegen het coronavirus
Een andere manier om ervoor te zorgen dat mensen niet ziek worden is een vaccinatie (zeg: vak-sie-na-tsie). Je kunt het ook een prik noemen.
Kinderen krijgen in Nederland een prik tegen bepaalde ziektes. Als je ouder bent kun je ook een prik krijgen tegen de gewone griep.

 

De eerste mensen in Nederland hebben een prik gekregen
Onderzoekers hebben nu ook een prik gemaakt tegen het coronavirus. De eerste mensen in Nederland hebben al een prik gekregen. Misschien heb je daar al iets over gehoord op tv of radio. Of iets over gelezen in de krant of op internet.


Iedereen mag zelf kiezen

Er is een bepaalde volgorde afgesproken die zegt welke groepen mensen als eerste mogen en wie daarna komen. We weten nog niet precies wanneer mensen met een beperking aan de beurt zijn. Iedereen mag zelf kiezen of hij wel of niet geprikt wil worden tegen het coronavirus. Praat erover met je familie en begeleider als je dat wilt.

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Je kunt ook luisteren naar een podcast over de coronavaccinatie.
Je hoort een ervaringsdeskundige, een begeleider dagbesteding, een arts en een zorgethicus.