• contrast
  • lettergrootte
    Om de pagina makkelijker te lezen kunt u de pagina vergroten, door in Windows Control met + toets in te drukken (op macOS is het Command met + toets).

Waar kunnen wij jou mee helpen?

Werken, leren en plezier maken bij Cello

Maak kennis met leerlocatie Bolakker, uitdagend initiatief voor BBL-ers

Als BBL-leerling valt er bij Cello veel te ontdekken. Op onze woningen Bolakker 6 en 8 in Haaren zijn we aan de slag met een uitdagend en inspirerend initiatief: de leerlocatie. Vanaf september werken er vooral BBL-studenten op deze plek, natuurlijk onder begeleiding van gediplomeerde en ervaren krachten. Leerlingen vanuit diverse opleidingen zoals Begeleider Maatschappelijke Zorg, Verzorgende IG of Verpleegkunde krijgen de mogelijkheid om hier brede kennis op te bouwen en veel ervaring op te doen. Op Bolakker wonen mensen met een verstandelijke beperking in de leeftijd van 30-60 jaar die op allerlei gebieden ondersteuning nodig hebben. 

 

Samen ontdekkend leren

Voor manager zorg en dienstverlening Ronald Alberts past de leerlocatie bij een  toekomstgerichte manier van leren en werken. ‘Het samen leren staat hier echt centraal. Als leerling ga je samen met een medeleerling diensten draaien onder supervisie van een gediplomeerde collega en/of de coördinerend begeleider. Laatstejaars leerlingen krijgen de mogelijkheid om eerstejaars leerlingen te begeleiden (ook onder supervisie). Door deze aanpak trek je je aan elkaar op, vul je elkaar aan en ontdek je waar je talenten en ontwikkelpunten liggen. Doordat je langer intensief met elkaar samenwerkt, ontdekken we ook of het werken op deze locatie bij iemand past. Mogelijk kunnen we deze leerlingen op een later moment als nieuwe collega verwelkomen.’

Op deze manier werken en leren vraagt natuurlijk wel iets van studenten en van de bestaande professionals die op deze locatie werken. Ronald: ‘De komende maanden staan in het teken van voorbereiding. We brengen in kaart wat iedereen nodig heeft. Zo kijken we goed naar ieders rol en kunnen onze medewerkers trainingen volgen om werkbegeleider te worden. Van studenten vragen we een portie lef om met ons deze uitdaging aan te gaan. Het állerbelangrijkste is natuurlijk dat we goede zorg aan onze cliënten blijven bieden en aansluiten bij wat zij nodig hebben. Daar organiseren we omheen.’

 

Bij Cello kun je op verschillende manieren werken en leren tegelijk. Ben jij nog op zoek naar een leerwerkplek? Reageer dan snel op deze BBL vacature. We bespreken vervolgens samen je wensen en kijken naar welke plek voor jou passend is.