• contrast
  • lettergrootte
    Om de pagina makkelijker te lezen kunt u de pagina vergroten, door in Windows Control met + toets in te drukken (op macOS is het Command met + toets).

Waar kunnen wij jou mee helpen?

Werken, leren en ontmoeten: kantoorgebouw De Binckhorst feestelijk heropend

Cello gaf op 11 november een feestelijk tintje aan de heropening van het kantoorgebouw op De Binckhorst. Het gebouw heeft een rijke historie: vroeger een woonbestemming, later een kantoorfunctie. Door een ingrijpende verbouwing en herinrichting is het een pand dat een vriendelijke werkplek biedt aan medewerkers, cursisten en de bewoners van De Binckhorst.
 
Uitgerust voor de toekomst
Er is veel aandacht besteed aan duurzaamheid. Zo gebruikt het kantoor geen aardgas. Er zijn zonnepanelen op het dak geplaatst. Luchtwarmtepompen op het dak gebruiken die energie en zorgen voor warmte en koelte in het gebouw. Het pand werd volledig geïsoleerd: buitengevels, ramen en kruipruimten. Ook is overal Led-verlichting aanwezig.
 
Slotfase van een ingrijpende herinrichting van de Binckhorst
De verbouwing van dit pand is een van de laatste bouwprojecten op het terrein aan de Waterleidingstraat. In de afgelopen jaren werden voor de tweehonderd cliënten nieuwe woningen gebouwd. Ook werden het terrein en de toegankelijkheid ervan zodanig gewijzigd dat de mensen die er leven meer in het zicht van de samenleving zijn.
 
Samen leven in de buurt
Om een duurzame verbinding tussen mensen met en zonder een beperking te creëren, verhuurt Cello ook drie woningen op het bosrijke terrein. De huurders dragen mensen met een beperking een warm hart toe en ondernemen activiteiten met de andere Binckhorst-bewoners. Als tegenprestatie wonen zij voor een scherpe prijs op deze bijzondere locatie.