• contrast
  • lettergrootte
    Om de pagina makkelijker te lezen kunt u de pagina vergroten, door in Windows Control met + toets in te drukken (op macOS is het Command met + toets).

Waar kunnen wij jou mee helpen?

Zet vast in je agenda: nieuwe ontmoetingsavond ABCDate op 16 september

We vinden het ontzettend belangrijk dat iedereen bij Cello het recht heeft om op een veilige, prettige manier intimiteit te ervaren. Als maatje, vrienden of in een liefdesrelatie. In de praktijk zien we dat gangbare (online) ontmoetingsplaatsen niet altijd even geschikt zijn voor mensen met een beperking. En dat is jammer, want het kan juist ontzettend veel brengen om nieuwe mensen te ontmoeten. Daarom is er ABCDate!

 

Wat is ABCDate ook alweer?
ABCDate is een online platform waar mensen met een beperking elkaar kunnen ontmoeten in de breedste zin van het woord. Je kunt er een oproepje plaatsen voor een dagje uit, een sportmaatje vinden, vriendschap sluiten of een date vinden. Je kunt chatten of iemand vragen om af te spreken. Aanvullend worden er ontmoetings- en thema-avonden georganiseerd. ABCDate wordt ook gebruikt door collega-zorginstellingen, zodat er een groot sociaal netwerk ontstaat. Afhankelijk van de manier waarop je het platform gebruikt, is het geschikt voor cliënten van verschillende niveaus. Belangrijk om te weten is dat ABCDate gebruikt kan worden vanaf 18 jaar en dat aanmelden alleen kan samen met een begeleider. Na een succesvolle pilot wordt ABCDate nu opengesteld voor heel Cello!

 

De volgende ontmoetingsavond
Op de ontmoetingsavonden mogen ook mensen komen die niet bij Cello wonen of werken. De ontmoetingsavonden zijn bedoeld om gezellig te kletsen of een spelletje te doen met andere mensen die ABCDate gebruiken. Cliënten kunnen op een ontmoetingsavond ook afspreken met iemand, die ze op de chat hebt ontmoet en die ze graag in het echt willen zien. Begeleiders zijn ook welkom, al is er sowieso voldoende begeleiding aanwezig.

 

Wat: Ontmoetingsavond

Waar: Restaurant van de Boerderij, Cingel 1, Vught

Hoe laat: van 19.00 tot 20.30 uur

Aanmelden: stuur een mail naar abcdate@cello-zorg.nl

Vragen over ABCDate?
Stel ze aan Mona van der Sloot of Judith van der Sangen via abcdate@cello-zorg.nl