• contrast
  • lettergrootte
    Om de pagina makkelijker te lezen kunt u de pagina vergroten, door in Windows Control met + toets in te drukken (op macOS is het Command met + toets).

Waar kunnen wij jou mee helpen?

Themadag Maak kennis met cliënten met moeilijk verstaanbaar gedrag (en hun leefomgeving)

Afgelopen jaren heeft Cello te maken met een veranderende cliëntpopulatie, waar steeds vaker sprake is van moeilijk verstaanbaar gedrag. Hierover gingen we met elkaar in gesprek tijdens de themadag op zaterdag 16 oktober, een bijzondere dag waarop we elkaar ontmoetten, van elkaar leerden en inspiratie opdeden hoe het nog beter kan. 

“Het was een mooie dag omdat de ontmoetingen heel waardevol waren, de mens achter de cliënt die zijn verhaal wil doen.” 

 

Programma

Leden van de Raad van Toezicht, Raad van Bestuur en Centrale Cliëntenraad gingen op bezoek bij locaties van Cello. Er was veel tijd voor ontmoetingen met de mens die zorg en ondersteuning ontvangt in een ambulante setting, locaties in de wijk en wat meer beschutte plekken op het terrein. 

 

“Deze ervaring nemen we mee in ons werk voor de raad. De cliënt met moeilijk verstaanbaar gedrag krijgt op deze manier een gezicht en dat is van invloed op de manier waarop we kijken naar het vraagstuk rondom moeilijk verstaanbaar gedrag.”

 

Resultaat

De impact van de dag was groot doordat cliënten letterlijk hun voordeur openden om te vertellen over wat hen bezighoudt in het leven en hoe ze vormgeven aan dromen en wensen. Dit bezoek aan cliënten in een ambulante setting benadrukt het maatwerk wat begeleiding levert. Achter iedere voordeur woont een ander mens die zorg en ondersteuning ontvangt van Cello. 

 

“Heel veel dank aan alle medewerkers die het mogelijk hebben gemaakt om deze bezoeken tot een succes te maken.”