• contrast
  • lettergrootte
    Om de pagina makkelijker te lezen kunt u de pagina vergroten, door in Windows Control met + toets in te drukken (op macOS is het Command met + toets).

Waar kunnen wij jou mee helpen?

Nieuw woonproject in Oirschot

Op donderdag 18 juni is het startsein gegeven voor de realisatie van 24 appartementen voor jongvolwassenen met een verstandelijke beperking in de nieuwe Oirschotse woonwijk Ekerschot Noord. Dit project is een samenwerking tussen vereniging S.T.E.R. (Stap tot Eigen Ruimte), stichting ouderinitiatief Den Bongerd en zorgorganisatie Cello. Na jaren van intensief contact en voorbereiding is vandaag digitaal het moment gemarkeerd waarmee dit project uit de startblokken gaat. Wij zijn blij en verheugd dat de gemeente gehoor geeft aan de wens om in Oirschot ruimte te maken voor mensen met een beperking.

 

Het plan

In het project wordt woonruimte gerealiseerd voor 24 jongvolwassenen met een verstandelijke beperking.  Zij krijgen elk de beschikking over een tweekamer appartement en in het totale project zijn drie gezamenlijke huiskamers.

Op dit moment wonen deze jongeren nog thuis, bij hun ouders. Met de realisatie van dit wooninitiatief krijgen zij een eigen plek waar ze een veilig, vertrouwd en geborgen thuis gaan vinden. Een thuis waarin iedere bewoner de mogelijkheid krijgt om zich verder te ontwikkelen. Zestien plekken worden gevuld door jongeren met een lichte verstandelijke beperking. En acht plekken door jongeren met autisme. 

 

Planning

Nu definitief de locatie gevonden is in Ekerschot Noord wordt alles in gereedheid gebracht om medio 2021 met de bouw van de 24 appartementen en overige ruimten te starten. Naar verwachting wordt het wooninitiatief in het najaar van 2022 opgeleverd.

 

Interesse?

Voor geïnteresseerden die passen binnen de genoemde doelgroepen zijn nog enkele plaatsen beschikbaar binnen het wooninitiatief.

Ook andere mensen die van waarde kunnen zijn voor deze jongvolwassenen, denk aan vrijwilligers, nodigen wij van harte uit om voor meer informatie te kijken op

www.sodenbongerd.nl of www.ster-wonen.nl of op facebook https://www.facebook.com/sterwonen/

 

Lees ook het artikel dat op 23 juli door het Eindhovens Dagblad werd gepubliceerd.