• contrast
  • lettergrootte
    Om de pagina makkelijker te lezen kunt u de pagina vergroten, door in Windows Control met + toets in te drukken (op macOS is het Command met + toets).

Waar kunnen wij jou mee helpen?

Kijkdag nieuwbouw Binckhorst

Op donderdag 9 mei konden de toekomstige bewoners, hun familie en begeleiders een kijkje nemen in de nieuwbouw op locatie De Binckhorst. Daar worden woningen gebouwd voor 36 cliënten met een ernstig verstandelijke beperking. Persoonlijk begeleider Karlijn vertelt:

 

“Om 11 uur, in een voorzichtig zonnetje, met op de achtergrond de geur van de frietkraam die warm aan het worden is verzamelt zich een steeds grotere groep. Cliënten, begeleiders onder werktijd en in de vrije tijd, familieleden en andere betrokkenen wilden meegenieten van deze bijzondere open dag.”

 

“Sectormanager Wim van Hunsel geeft een speech over hoe bijzonder het is dat wij deze woningen op deze wijze hebben kunnen bouwen. Helemaal afgestemd op de doelgroep, in de vorm van een carré met in het midden een besloten tuin waar alle ruimte is voor een schommel, een bbq of gewoon lekker een bakkie zon in de koffie. Zoals het past bij een manager weet Wim hier uitgebreid over te vertellen. De cliënten vragen zich af hoe lang het nog duurt voor ze naar binnen mogen. Gelukkig wordt de hint gesnapt en Sumatra en Roy, die hier allebei gaan wonen, hijsen samen met één van de bouwmensen de vlag. En het lijkt wel of de zon nu toch wat  feller door de wolken prikt.”

 

“Er zijn diverse rondleidingen gegeven. Familieleden waren er voor het eerst. Medewerkers proeven voorzichtig aan wat hun nieuwe werkplek gaat worden en zijn onder de indruk van de opzet en ruimte. Maar het mooist is toch wel dat alle toekomstige bewoners vol trots lieten zien wat hun eigen slaapkamer en ook eigen badkamer gaat worden. Sumatra vertelde dat ze de grootste kamer krijgt, en dat ze daar wel 100 klokken aan de muur kan hangen. Chris vindt het erg hilarisch dat er nog geen wc in zit. Ook andere cliënten vertellen trots over hun mooie nieuwe kamer. Het was mooi om te zien dat er gelijk een gedeeld eigenaarschap wordt ervaren, ook door de cliënten, want zij gaan hier immers wonen!”

 

“Buiten in de besloten tuin, nu nog een kale vlakte met een bouwcontainer en wat picknickbanken merkte je dat het een echt feestje geworden is. De frietkraam met een lekker colaatje erbij vonden gretig aftrek en er wordt veel gekletst. Ook de architect komt nog even langs om de sfeer te proeven, die wilde dit mooie moment natuurlijk niet missen. Rond een uur of 14 begint het weer rustiger te worden op de bouwplaats. Het geklets maakt weer plaats voor de klopboormachines, en de laatste bezoekers bewegen zich hier tussendoor om toch nog even een indruk op te doen.”

 

“Zoveel enthousiasme, zoveel mensen die hier de schouders onder zetten en de trots van de  cliënten, want dit wordt echt hun huis! Dit moet wel een succes worden. Naar verwachting wordt de bouw net ná de zomervakantie opgeleverd. De ingebruikname is dan wat later: naar verwachting in september/oktober.