• contrast
  • lettergrootte
    Om de pagina makkelijker te lezen kunt u de pagina vergroten, door in Windows Control met + toets in te drukken (op macOS is het Command met + toets).

Waar kunnen wij jou mee helpen?

Kerstshow Santa Theeke verovert landelijke tv

Zijn vader was al gek op kerstmis. Hij toverde elk jaar het hele huis om in kerstsferen. Theo nam deze prachtige traditie over van zijn vader. Als Santa Theeke presenteert hij elk jaar een mooie kerstshow. Dit jaar kan hij er nog meer van genieten dan andere jaren. En daar is een goede reden voor: maandag 13 december om 16.30 uur komt hij op de landelijke tv! 

“Ja, ik kom bij het programma ‘Soep, sores en soelaas’ op NPO 1. Dat is het programma van Bert van Leeuwen. Hij was hier met zijn team eind september te gast. Ze hebben een hele dag gefilmd. Daarom heb ik alles al in september opgebouwd. Normaal doe ik dat in oktober en staat alles begin november. Het is veel werk om dat te doen. Ik heb ongeveer 50 bananendozen en 8 karren met kerstspullen. Gelukkig kreeg ik dit jaar hulp van mijn begeleider Henk en ook mijn andere begeleider Annet is erg betrokken. In augustus heb ik een lastige tijd afgesloten. Nu gaat het beter en heb ik wat meer vertrouwen in mensen. Daardoor kan ik dit jaar ook meer genieten van mijn show.”

 

Nieuwe stukken

Het hele huis van Santa Theeke biedt ruimte aan de show. Zowel de gang, een slaapkamer, de woonkamer en de keuken. Sommige stalletjes zijn al 75 jaar oud. “Die komen van mijn vader. Maar eigenlijk voeg ik elk jaar wel iets toe aan mijn verzameling. Ik heb ook een pot voor vrijwillige giften. Daarmee kan ik soms wat nieuwe stukken kopen. Ik onderhandel dan over de prijs. Daar ben ik goed in. Als mensen iets bijzonders over hebben, dan kunnen ze me dat altijd laten weten.”

 

Santa Theeke ontvangt ook regelmatig gasten die zijn show komen bewonderen. “Natuurlijk houd ik daarbij rekening met de maatregelen. Eind december komen er bijvoorbeeld bezoekers uit het Noorden van het land. Ik merk dat mensen het echt mooi vinden om de show te zien. Daar doe je het voor.”