• contrast
  • lettergrootte
    Om de pagina makkelijker te lezen kunt u de pagina vergroten, door in Windows Control met + toets in te drukken (op macOS is het Command met + toets).

Waar kunnen wij jou mee helpen?

Expositie als afscheidscadeau

Op 25 en 26 mei exposeren mensen met een beperking bij THUIS, Vliertstraat 20 in Vught. Tussen 13.00 – 17.00 uur kunnen bezoekers genieten van hun kleurrijke werk. De kunstenaars zijn aanwezig en geven met plezier uitleg. In het dagelijks leven worden ze begeleid door Cello. De expositie is een cadeautje van hun begeleider Lucie van Kollenburg.

 

Lucie van Kollenburg gaat binnenkort met pensioen en kan dan terugkijken op een loopbaan van 47 jaar in de zorg. In haar vrije tijd schildert Lucie heel graag. Op de woning van de cliënten organiseert ze ook schilderlessen. Toen Lucie vorig jaar zelf exposeerde voelde ze zo’n enorme waardering dat ze bedacht “Dit moeten onze cliënten toch ook voelen?! Wat is er een leuker afscheid dan een expositie aan te bieden?”

 

Gisela, Leo, Daniela, Thomas, Ramon, Nelleke, Maarten en Silvia hebben de afgelopen maanden de stukken geschilderd. En toen vrienden van Lucie hun huis ter beschikking stelden, was de cirkel rond. THUIS biedt incidenteel ruimte aan kunstenaars om hun werk te presenteren in een historische omgeving: Het oude landhuis Roozenoord aan de Vliertstraat, gebouwd rond 1850 en bij veel Vughtenaren beter bekend als Huize Ponten.