• contrast
  • lettergrootte
    Om de pagina makkelijker te lezen kunt u de pagina vergroten, door in Windows Control met + toets in te drukken (op macOS is het Command met + toets).

Waar kunnen wij jou mee helpen?

Ervaringsdeskundigen leren om zelf trainingen te geven

Tien ervaringsdeskundigen zijn bezig met de training ‘SAMEN naar de top’. Dat gaat goed. Zo maken ze andere mensen sterker.

Lees hier de ervaringen met de training.

Ali: “We leren complimenten geven, te zeggen wat we vinden en valkuilen herkennen. Ook omgaan met emoties en samenwerken zijn belangrijke onderwerpen. Dat we getraind worden om zelf trainingen te geven, is de reden dat ik meedoe. Ik vind het leuk om anderen iets te leren. Ik leer leerde waar ik goed in ben en wat beter kan. Mijn stem is bijvoorbeeld zacht en rustig, maar nu praat ik zelfverzekerder. Zelf vind ik dat ik goed kan presenteren. Dat helpt om een goede trainer te worden.”

 

Noortje: “Ik doe mee aan ‘Naar de top’ om zelf te sterker te worden en anderen sterker te maken. We zijn nu bezig met de training SAMEN en er zijn nog drie trainingen: STERK, STEVIG en STOER. Daar kunnen andere cliĆ«nten aan meedoen en wij gaan hen dan trainen. Zo leren we anderen waar ze goed in zijn en hoe ze hun dromen kunnen laten uitkomen. Tijdens de training heb ik geleerd om beter naar mezelf te kijken en meer voor mezelf op te komen. Mijn sterke punt is communiceren. Ik heb veel zin om straks zelf trainingen te gaan geven.”

 

Sonja: “Ik doe mee omdat ik mensen in hun kracht wil zetten. Soms worden mensen betutteld, maar als je dat niet wilt, moet je het zeggen. Tijdens de training doen we allerlei oefeningen. Ik krijg hierdoor meer inzicht in mezelf. Ik ben eigenlijk een echte flapuit en vroeger gooide ik alles er zomaar uit. Nu denk ik goed na voordat ik iets zeg. Ik ontdekte dat ik goed kan luisteren. Straks wil ik andere mensen goede tips geven.”