• contrast
  • lettergrootte
    Om de pagina makkelijker te lezen kunt u de pagina vergroten, door in Windows Control met + toets in te drukken (op macOS is het Command met + toets).

Waar kunnen wij jou mee helpen?

Ervaringsdeskundigen aan het woord over ‘Dit vind ik ervan’

Nick en Miranda, ervaringsdeskundigen: “Het is belangrijk dat mensen zich goed voelen bij Cello. En dat ze blij zijn met de zorg die ze krijgen. Zijn ze ergens niet zo tevreden over? Dan wil Cello dat ook weten. ‘Dit vind ik ervan’ is een goede manier om met cliënten in gesprek te gaan. Veel mensen vinden het lastig om te zeggen wat ze echt vinden. Daarom mogen ze zelf kiezen met wie ze ‘Dit vind ik ervan’ invullen. Dat hoeft geen begeleider te zijn. In gesprek gaan met een familielid of vrijwilliger mag ook. Als die persoon maar goed opschrijft wat de mening van de cliënt is.”

 

Esmyralda, ervaringsdeskundige: “We willen zorgen dat alle cliënten van Cello ‘Dit vind ik ervan’ met iemand samen gaan invullen. Daarom hebben we een kwartetspel ontwikkeld. Compleet met duidelijke foto’s en teksten die gemakkelijk te begrijpen zijn. Het spel gaat over de onderwerpen die terug komen in ‘Dit vind ik ervan’. Zoals werk, woning en vrije tijd. We hopen dat het spel begeleiders helpt om goed door te vragen en cliënten helpt om te zeggen wat ze echt vinden. We hopen dat het kwartet op veel plekken aanleiding is tot mooie gesprekken.”