Stefan, 46 jaar, werkt drie halve dagen per week bij De Tempelier in Haaren. Elke werkdag heeft hij zijn eigen taken.
“Op woensdag maak ik de koffieapparaten schoon, op donderdag poets ik de keukenkastjes of de ijskast en op vrijdag sta ik in de keuken. Vrijdag is de leukste dag, want dan mag ik afwassen en koffie zetten voor de groepen van de dagbesteding.
Ik werk helemaal zelfstandig, dat vind ik fijn.”
Stefan had al veel ervaring in de horeca. Hij werkte veertien jaar bij een eetcafé in Rosmalen.
“Daar deed ik van alles: afwassen, glazen ophalen en schoonmaken. Dat werd te zwaar, maar gelukkig kon ik dagbesteding bij De Tempelier gaan doen. Dat is ook horeca. Ik werk hier alweer zes jaar. Horeca past goed bij mij, omdat ik houd van gezelligheid. Sinds januari werk ik een halve dag extra. Toen zijn we hier een broodjesservice begonnen, Happy Hap. Op dinsdagochtend smeer ik broodjes; kei leuk.
Vroeger hielp ik al in een voetbalkantine en daar draaide ik muziek. Leuk, want ik ben gek op muziek. Ik blaas trompet in een bandje, De Plekbent. Ook heel gezellig.”