• contrast
  • lettergrootte
    Om de pagina makkelijker te lezen kunt u de pagina vergroten, door in Windows Control met + toets in te drukken (op macOS is het Command met + toets).

Waar kunnen wij jou mee helpen?

De Kracht van Kleding in de praktijk

De afgelopen maanden ontdekten we bij Cello in samenwerking met Dress Case hoe De Kracht van kleding werkt. Daarbij kijk je vanuit verschillende invalshoeken en met een open vizier naar de rol van kleding voor mensen met een beperking.
 
Tijdens diverse workshops gingen 8 gouden driehoeken -bestaande uit cliënt, familie en begeleiding- met elkaar in gesprek. En ontdekten mensen samen wat kleding betekent voor de cliënt, maar ook voor de familie en de begeleiding. Deze aanpak werkte goed uit. Het zorgde voor nog meer begrip voor elkaar, verrassende oplossingen, een verdieping van onderlinge relaties én stralende cliënten. Iedereen kon zichzelf laten zien en voelde zich gezien.
 
Dat maakt de ervaringen concreet en inspirerend! Reden voor Cello en Dress Case om in september samen met cliënten, familie en begeleiding verder op onderzoek uit te gaan. Dat willen we op een leuke en laagdrempelige manier doen. Wat dat precies betekent, werken we de komende weken samen uit.
 
Mini-documentaire
Om de ervaringen goed over te kunnen brengen, is een mini documentaire gemaakt. Wil je weten wat De Kracht van kleding in de praktijk betekent? Klik dan hier.
 
Meer weten?
Wil je meer weten over De Kracht van Kleding en/of wil jij in september ook kennismaken met De Kracht van kleding? Neem dan contact op met projectgroep Samen Vernieuwen via ict@cello-zorg.nl of met Dress Case via mayke@dresscase.nl.
 

Noortje met haar gouden driehoek. Hieronder foto’s van alle andere deelnemers: Ria, Sidney, Tim, Astrid, Trudy, Raymond en Rosa.