• contrast
 • lettergrootte
  Om de pagina makkelijker te lezen kunt u de pagina vergroten, door in Windows Control met + toets in te drukken (op macOS is het Command met + toets).

Waar kunnen wij jou mee helpen?

Coronavirus: Informatie voor cliënten, familie, vrijwilligers

 

Via deze pagina houden wij cliënten, familie, vrijwilligers en alle andere betrokken van Cello op de hoogte over het Coronavirus.
Laatst gewijzigd: dinsdag 8 september.

……………………………………………………………………………………………………………………………….

 

Stap voor stap
We bouwen samen aan het ‘nieuwe normaal’. Er zijn – in Nederland en bij Cello – nog steeds regels die voor iedereen gelden, maar de regie ligt bij cliënt, naasten en de zorgprofessionals. Binnen die algemene regels blijven we met elkaar in gesprek over hoe we het beste kunnen aansluiten bij ieders wensen en behoeften.

 

 • Voor alle informatie en afspraken kunt u terecht bij de begeleider van uw zoon/dochter/familielid.
 • Gedragskundigen, artsen en locatiemanagers blijven waar nodig nauw betrokken bij de afweging van wat wel en niet kan.

 

……………………………………………………………………………………………………………………………….

 

De Cello Routekaart

Corona is nog niet weg. Dat betekent dat we bij Cello nog steeds voorzichtig zijn. We houden goed in de gaten wat er gebeurt en passen onze afspraken daar op aan. Daarbij kijken we steeds naar wat wél kan. Zo houden we het veilig voor iedereen en zorgen we goed voor elkaar. Alle afspraken staan in de Cello Routekaart, die je hieronder kunt bekijken.

 

 

……………………………………………………………………………………………………………………………….

 

Meedoen aan een internationaal onderzoek naar de impact van het coronavirus?

Met een internationaal team wordt in kaart gebracht wat de impact van het coronavirus is op mensen met een verstandelijke beperking en hun verzorgers. De onderzoekers willen het beleid en de gevolgen hiervan beter begrijpen om ons in de toekomst te beschermen. Door onze ervaringen met andere landen te kunnen vergelijken, krijgen de onderzoekers een idee van wat in deze maanden werkte en wat niet. Familieleden van 18 jaar en ouder én betaald zorgverleners mogen meedoen aan het onderzoek. Het onderzoek wordt geleid door het UCD Centre for Disability Studies in Ierland en heeft een team van 26 onderzoekers die in 19 landen werken. Deze enquête heeft volledige ethische goedkeuring en is volledig anoniem.

 

 • Ben je op zoek naar meer informatie over het coronavirus en testen?

 • Heb je een vraag over wat het coronavirus betekent voor de zorg bij Cello? Voor jezelf, of voor je zoon/dochter/familielid.

  Neem dan contact op met de begeleiding van de woning.

 • Heeft degene die bij Cello woont (jijzelf of je zoon/dochter/familielid) gezondheidsklachten?

  Bespreek die dan met de eigen (huis)arts en met de begeleiding van de woning.

 • Ben je op zoek naar tips en hulpmiddelen voor het omgaan met het coronavirus?

  Kijk op deze pagina voor meer tips en hulpmiddelen voor cliënten, familie en vrijwilligers.