Woonvormen

Er zijn veel verschillende mogelijkheden waar je –afhankelijk van wensen en mogelijkheden- gebruik van kunt maken. Of die in samenspraak met jou worden bedacht.

Onze verschillende woonvormen:

 

Beschermd wonen

Wij hebben drie locaties -De Binckhorst in Rosmalen, Wijngaert in Haaren en Groote Cingels in Vught- waar cliënten op een eigen terrein wonen. De woningen en andere voorzieningen

liggen verspreid over het terrein. Naast de mogelijkheden op de locaties, kunnen cliënten ook in de wijk beschermd wonen. Cliënten kunnen alleen wonen of met huisgenoten.

 

- De Binckhorst in Rosmalen

Op de Binckhorst kunnen cliënten wonen, werken en naar school gaan. Het terrein ligt ten oosten van Rosmalen en grenst aan een natuurgebied. Op het terrein zijn kantoren, een zwembad, boerderij met een variatie aan dieren en een manege aanwezig. Het terrein biedt veel vrijheid en veiligheid voor cliënten.
Open de plattegrond van de Binckhorst

Open het woonaanbod op de Binckhorst

 

- Wijngaert in Haaren

Er bevinden zich meerdere woningen van Cello evenals voorzieningen voor ondersteunende diensten, dagbesteding en vrije tijd. Winkels, openbaar vervoer en recreatiemogelijkheden zijn in Haaren aanwezig.
Open de plattegrond van de Wijngaert

Open het woonaanbod op de Wijngaert

 

- Groote Cingels in Vught

Er wonen en werken 138 mensen met een verstandelijke beperking. Het ligt aan de rand van een woonwijk, met veel vrijheid maar ook aandacht voor veiligheid. Er zijn diverse mogelijkheden voor besteding van vrije tijd. In boerderij 'Klein Bergen' is een bewonerscafé gehuisvest.

Open het woonaanbod op de Groote Cingels

 

Wonen in de wijk

Voor mensen met een verstandelijke beperking die redelijk zelfstandig zijn, kan een kleinschalige woonvoorziening de ideale manier van wonen zijn. Cello heeft

veel mogelijkheden voor kleinschalig wonen in de regio. Bijvoorbeeld appartementen waar men alleen of met meer mensen kan wonen of (geschakelde) eengezinswoningen.

Cello wil dit aanbod uitbreiden.

 

Begeleid zelfstandig wonen

Steeds meer mensen met een verstandelijke beperking hebben behoefte aan begeleid zelfstandig wonen. Bij deze manier van wonen kunnen de cliënten zo onafhankelijk

mogelijk leven. Zij wonen individueel of met meerdere personen in een eigen huis.