Vlijmen - Johannes Vermeerstraat 25-27

IMG_8893.jpg
Kenmerken
Leeftijd:
Volwassene (18-50 jaar)
Beperking:
Ik heb een licht verstandelijke beperking
Begeleiding:
Wonen in de wijk
Wonen met:
ZZP 2 (Wonen met begeleiding), ZZP 3 (Wonen met begeleiding en verzorging), ZZP 4 (Wonen met begeleiding en intensieve verzorging), ZZP 5 (Wonen met begeleiding en zeer intensieve verzorging), ZZP 6 (Wonen met intensieve begeleiding, verzorging en gedragsregulering)

Soort woning
Dit wooncomplex is onderdeel van het multifunctionele gebouw; genaamd Caleidoscoop.

Het wooncomplex heeft een strakke rechthoekige uitvoering en bestaat uit 2 woonlagen met voornamelijk studio’s op een 1e en 2e verdieping. Iedere woonlaag bezit 1 appartement dat ook bewoond wordt door een van onze cliënten. Aan beide zijden van het pand kijkt men uit op een speelplein van de school en kinderopvang. 

De bewoners van de beide woningen maken gebruik van 1 hoofdingang op de begane grond. Naast de ingang is een grote berging voor de fietsen en brommers. Verder bevindt zich hier het trappenhuis en een lift. Het pand is rolstoeltoegankelijk. Er is één team wat op beide woningen begeleiding biedt.

De beide woonlagen hebben aan de voorzijde een appartement van ongeveer 45 m². Zij hebben beide een eigen huisnummer en een eigen voordeurbel. De appartementen zijn enigszins gescheiden van de studio’s d.m.v. een extra deur in de hal. Ze hebben een woon- zitkamer met open keuken, een aparte badkamer met douche, wastafel, toilet en wasmachineaansluiting en een aparte slaapkamer. Het appartement op de 1e verdieping heeft een balkon, dit is niet het geval op de 2e verdieping.

Daarnaast zijn op beide woonlagen 6 studio’s naast elkaar gelegen aan de linkerzijde van de woning. Dit zijn studio’s van ongeveer 27 m². Dit zijn zit- slaapkamers met een open keuken en met een aparte badkamer met douche/wastafel en toilet. Alle woonruimtes beschikken over een eigen vaste telefoonlijn en in de gehele woning is WIFI aanwezig.

Op beide woonlagen is een gezamenlijke huiskamer aanwezig met een woon-zitkamer, een open keuken en een berging. Hier kunnen cliënten met elkaar eten en koffie drinken. Op beide woonlagen is een wasruimte aanwezig waar de wasmachines en drogers zijn geplaatst. Cliënten mogen hier (tegen vergoeding) gebruik van maken. Op de 1e verdieping bevindt zich het kantoor van de begeleiding en de slaapwacht. Op de 2e verdieping is eveneens een kantoor van de begeleiding en een van de clustermanager van on ze woning. Verder is er op de 2e verdieping een grote badkamer gelegen met een ligbad waar een ieder gebruik van mag maken.

Grenzend aan de gezamenlijke huiskamers bevind zich een buitenterras. Beide terrassen zijn verbonden middels een trap die tevens dient als nood trap/uitgang.

Roken op de eigen studio’s en appartementen is niet toegestaan. Op het balkon mag wel gerookt worden.


Groepssamenstelling
Op de 2e verdieping wonen zeven volwassenen (zowel mannen als vrouwen) met een lichte verstandelijke beperking. Een aantal van hen heeft daarnaast diepgaandere problematiek, de zogenaamde LVB+ doelgroep. Onze cliënten hebben vaak beperkingen in de communicatie, de zelfverzorging, het zelfstandig kunnen wonen of in sociale-relationele vaardigheden. Deze beperkingen zijn gerelateerd aan de beperkte intelligentie, aan psychiatrische en/of gedragsproblemen. De cliënten zijn divers wat betreft begeleiding en ondersteuningsvraag.

Een individuele benadering is het uitgangspunt waarbij groepsactiviteiten niet worden gestimuleerd omdat hun sociale aanpassingsvermogen beperkt is.

We hebben huisregels, waarnaar geleefd wordt. Deze zijn in samenspraak met onze cliënten gemaakt.

Alleen in de avonduren is er begeleiding aanwezig. In uiterste nood kunnen zij een beroep doen op de begeleiding van de 1e verdieping, deze fungeert dan als achterwacht.


Leefsfeer
Er wordt samen met ouders/verwanten en medewerkers gewerkt aan een aangename en veilige woonsfeer waar cliënten tot hun recht komen en die past bij de woonwens van elke cliënt.

De begeleiding wordt zoveel mogelijk vormgegeven naar wens van de cliënt. Het uitgangspunt is dat cliënt, verwanten en begeleiding samenwerken om doelen te behalen. Onze huidige cliënten hebben een actief contact met familie en gaan regelmatig een dagje of weekend weg.

Cliënten worden gestimuleerd om zo normaal als mogelijk te leven en gebruik te maken van de wijk en het dorp om hen heen. Ook worden zij gestimuleerd om het huishouden zoveel mogelijk zelfstandig te runnen eventueel met minimale begeleiding. Te denken valt aan wassen, poetsen, strijken, boodschappen doen en/of koken. Er wordt een vrij hoge mate van zelfstandigheid verwacht.

We verwachten van cliënten dat zij een dagbesteding of baan hebben, overdag is er dan ook geen begeleiding aanwezig waar zij een beroep op kunnen doen. S ’nachts is er een slaapdienst aanwezig, deze kan gebeld worden voor noodsituaties.

 

 

 

IMG_8895.jpg
IMG_8894.jpg
IMG_8902.jpg

Informatie

Bel met cliëntenservice op 088 – 345 11 11. Zij zijn bereikbaar ma t/m vr 08.30 – 16.30 uur.
Mail met cliëntenservice op clientenservice@cello-zorg.nl of vul het contactformulier in.


Aanmelden

Meld je aan voor mijn ondersteuning. Je hebt hiervoor een WLz-indicatie nodig van het CIZ of een beschikking van de gemeente waar je in woont.

Bekijk op de kaart

Johannes Vermeerstraat 25-27 A t/m F
5251 NP Vlijmen
Telefoon: 088 - 345 28 76