Rosmalen, Koningsvaren 6

Cello-Woning-Binckhorst-Koningsvaren-6-072.jpg
Kenmerken
Leeftijd:
Volwassene (18-50 jaar), Ouderen (50+)
Beperking:
Ik heb een ernstige of meervoudige beperking
Begeleiding:
Beschut wonen
Wonen met:
ZZP 5 (Wonen met begeleiding en zeer intensieve verzorging), ZZP 8 (Wonen met begeleiding en volledige verzorging en verpleging)

Soort woning

Koningsvaren 6 heeft een eigen ingang, je komt binnen via de hal/ gang waar de deur naar de gemeenschappelijke huiskamer op uit komt. Er is een huiskamer met zithoek en eethoek en een keuken. Direct naast de huiskamer bevindt zich een snoezelruimte, deze wordt gedeeld met de buurgroep Koningsvaren 4. Ook heeft Koningsvaren 6 een eigen snoezelruimte. De woning is gelijkvloers en heeft een grote tuin. Er is een omheinde tuin met een schuur. Alle cliënten hebben een eigen zit/ slaapkamer, die is ingericht naar hun eigen smaak. Koningsvaren 6 biedt veel ruimte voor cliënten en is aangepast aan de behoeften van de cliënten. De woning is rolstoeltoegankelijk.

 

Wie wonen er

Op Koningsvaren 6 wonen zes cliënten met een zeer ernstig verstandelijke beperking. Epilepsie speelt een grote rol; de meeste clienten op Koningsvaren 6 hebben epilepsie. Problemen in de mobiliteit spelen een grote rol;

Eén cliënt is volledig rolstoelafhankelijk en maakt gebruik van een tillift. Een andere cliënt is buitenshuis afhankelijk van een rolstoel, maar kan zich binnenshuis zelf voortbewegen. Er wordt voor één cliënt gebruik gemaakt van een trippelstoel. De meeste cliënten hebben orthopedische aanpassingen, zodat mobiliteit zoveel mogelijk gestimuleerd wordt.

 

Koningsvaren 6 heeft een gesloten karakter. De begeleiding is gericht op het creëren van een duidelijke begeleidingslijn in een veilige en sfeervolle omgeving, waarin ruimte is voor ieders persoonlijke behoeften en wensen. Alle cliënten zijn sterk afhankelijk van begeleiding.

 

Leefsfeer

De sfeer in de woning is aangenaam en veilig en past bij de woonwens van de cliënten. Begeleiding heeft m.n. een rol in het zo prettig mogelijk uitvoeren van algemeen dagelijkse levensverrichtingen zoals het begeleiden van de eetsituatie, het verzorgen van cliënten, begeleiding van de vrije tijd, het structuren van het huishouden, structureren van dag(activiteiten). Gezamenlijke momenten zijn er tijdens het eten en drinken; hier worden cliënten ook persoonlijk geholpen in verband met eetproblemen. Vooral het creëren van een veilige en gezellige sfeer is binnen Koningsvaren 6 erg belangrijk.

Informatie

Bel met cliëntenservice op 088 – 345 11 11. Zij zijn bereikbaar ma t/m vr 08.30 – 16.30 uur.
Mail met cliëntenservice op clientenservice@cello-zorg.nl of vul het contactformulier in.


Aanmelden

Meld je aan voor mijn ondersteuning. Je hebt hiervoor een WLz-indicatie nodig van het CIZ of een beschikking van de gemeente waar je in woont.

Bekijk op de kaart

Waterleidingstraat 2
Rosmalen