Rosmalen - Heikant 6

IMG_1665 Large.jpg
Kenmerken
Leeftijd:
Volwassene (18-50 jaar)
Beperking:
Ik heb een licht verstandelijke beperking, Ik heb een matige verstandelijke beperking, Ik heb een autisme spectrum stoornis
Begeleiding:
Beschut wonen
Wonen met:
ZZP 7 (Wonen met zeer intensieve begeleiding, verzorging en gedragsregulering)

Soort woning

De huiskamer is groot, er zijn 2 eethoeken en een zithoek. Aan de woning van Heikant 6 is een appartement gebouwd. Het appartement heeft een eigen ingang, een eigen keuken, badkamer met douche en toilet en een woonslaapkamer. Achter de woning ligt een ruime tuin met een groot terras.


Wie wonen er?

Bij Heikant 6 wonen zes volwassen cliënten met een matig en licht verstandelijke beperking.

De begeleiding is gericht op emotionele veiligheid die gebaseerd is op vertrouwen in de voorspelbare begeleider. Een individuele benadering, met veel nabijheid en met veel begrenzing vanuit de omgeving is van toepassing.

In het zicht zijn, voorspelbaarheid in doen en laten, vaste rituelen en ritmes dragen hieraan bij. Men heeft behoefte aan: een stabiele, gestructureerde en rustige omgeving met veilige mensen en duidelijke, geautomatiseerde opdrachten ten aanzien van concrete situaties.

 

Leefsfeer

De cliënten kunnen moeilijk functioneren in een grote groep. Het groepsgevoel is in beperkte mate ontwikkeld. Er is wel sprake van communicatie met elkaar. De begeleiding is individueel gericht of in kleine groepjes.

Elke bewoner heeft een individueel dagprogramma aan de hand van een eigen communicatie systeem. Deels wordt dit programma binnen de woongroep uitgevoerd en deels daarbuiten bij dagbesteding.

 

De sfeer binnen Heikant 6 is afgestemd op de wensen en behoeften van de (individuele) cliënt. Cliënten hebben duidelijkheid over wat er van hen wordt verwacht en wat zij van hun omgeving kunnen verwachten.

 

IMG_1462-2 Large.jpg
IMG_1467 Large.jpg
IMG_1475 Large.jpg
IMG_1470 Large.jpg
IMG_1479-2 Large.jpg
IMG_1665 Large.jpg

Informatie

Bel met cliëntenservice op 088 – 345 11 11. Zij zijn bereikbaar ma t/m vr 08.30 – 16.30 uur.
Mail met cliëntenservice op clientenservice@cello-zorg.nl of vul het contactformulier in.


Aanmelden

Meld je aan voor mijn ondersteuning. Je hebt hiervoor een WLz-indicatie nodig van het CIZ of een beschikking van de gemeente waar je in woont.

Bekijk op de kaart

Waterleidingstraat 2
Rosmalen
Telefoon: 088 - 345 17 15