Haaren - Varen 12

Varen 12.jpg
Kenmerken
Leeftijd:
Volwassene (18-50 jaar)
Beperking:
Ik heb een matige verstandelijke beperking, Ik heb een ernstige of meervoudige beperking
Begeleiding:
Beschut wonen, Wonen in de wijk
Wonen met:
ZZP 5 (Wonen met begeleiding en zeer intensieve verzorging), ZZP 6 (Wonen met intensieve begeleiding, verzorging en gedragsregulering)

Soort woning

Varen 12 is een woning met twee verdiepingen. Op de begane grond bevinden zich een gezamenlijke keuken, woonkamer en 3 zit/slaapkamers met een eigen sanitaire ruimte.

Op de eerste verdieping bevinden zich 4 zit/slaapkamers, allen zijn voorzien van een eigen sanitaire ruimte. Alle cliënten hebben een persoonlijke zit/slaapkamer die is ingericht naar hun eigen smaak. De woning is zoveel als mogelijk aangepast aan de behoeften en wensen van de cliënten die er wonen.

In de binnentuin is een buitenberging voor o.a. de stalling van fietsen en het opbergen van andere materialen. Deze binnentuin is grootschalig aangelegd en wordt gedeeld met andere aangrenzende woningen. Uit veiligheidsoogpunt voor cliënten wordt de tuin afgesloten gehouden door het begeleidingsteam.

 

Wie wonen er

In Varen 12 wonen 7 volwassen mensen met een matige tot ernstige verstandelijke beperking. Er is sprake van bijkomende beperkingen zoals o.a. ASS (autisme spectrum stoornis), lichamelijke beperkingen, slechthorendheid, slechtziendheid en epilepsie.

Alle cliënten hebben behoefte aan duidelijkheid, voorspelbaarheid en structuur in hun persoonlijk programma. Ook hebben ze directe ondersteuning nodig bij de ADL en basiszorg. De begeleiding is gericht op het creëren van een veilige, overzichtelijke, voorspelbare, gestructureerde en sfeervolle omgeving, waarin ruimte is voor ieders persoonlijke behoeften en wensen.

 

Leefsfeer

De sfeer in de woning is veilig, aangenaam en overzichtelijk en passend bij de woonwens van de cliënten.

Begeleiding heeft vooral een rol in het structureren, voorspelbaar en overzichtelijk maken van het dagprogramma. Daarnaast heeft de begeleiding ook een rol in de ondersteuning van de ADL (algemeen dagelijkse levensverrichtingen), zoals het begeleiden van de eetsituatie, het verzorgen van cliënten, invullen van de vrije tijd, het structureren van het huishouden en dag(activiteiten).

Naast het gezamenlijk aanbod van eten en activiteiten heeft elke cliënt een eigen programma en afspraken die passen bij zijn/haar woonwens.

Uitgangspunt is een woon- en leefklimaat te ontwikkelen waarin ruimte is voor een prettige en warme sfeer. Aandacht hierbij gaat uit naar aanpassing en het meebewegen in het dagritme en tempo van cliënten. De cliënten worden gestimuleerd om deel te nemen aan het leven van alle dag, waarbij iedereen op eigen wijze een steentje kan bijdragen.

IMG_8678-001.jpg
IMG_8679.jpg
IMG_8680.jpg
Overizichtsfoto Wijngaert

Informatie

Bel met cliëntenservice op 088 – 345 11 11. Zij zijn bereikbaar ma t/m vr 08.30 – 16.30 uur.
Mail met cliëntenservice op clientenservice@cello-zorg.nl of vul het contactformulier in.


Aanmelden

Meld je aan voor mijn ondersteuning. Je hebt hiervoor een WLz-indicatie nodig van het CIZ of een beschikking van de gemeente waar je in woont.

Bekijk op de kaart

Varen 12
Haaren
Telefoon: 088 - 345 31 95