Haaren - Klaver 5

IMG_8877.jpg
Kenmerken
Leeftijd:
Volwassene (18-50 jaar)
Beperking:
Ik heb een matige verstandelijke beperking, Ik heb een ernstige of meervoudige beperking
Begeleiding:
Beschut wonen, Wonen in de wijk
Wonen met:
ZZP 5 (Wonen met begeleiding en zeer intensieve verzorging), ZZP 6 (Wonen met intensieve begeleiding, verzorging en gedragsregulering), ZZP 7 (Wonen met zeer intensieve begeleiding, verzorging en gedragsregulering), ZZP 8 (Wonen met begeleiding en volledige verzorging en verpleging)

Soort woning

Klaver 5 is als woning geschakeld met Klaver 7. De woning is gelijkvloers ingedeeld, zonder verdieping, en ingericht voor cliënten met (zeer) intensieve zorgvragen. Naast de woonkamer en keuken, zijn er persoonlijke zit/slaapkamers voor 7 cliënten. Voor de persoonlijke verzorging wordt gebruik gemaakt van twee grote verzorgingsingerichte badkamers. Een plafond tilliftsysteem is aangebracht in de persoonlijke ruimtes, de badkamers en de verbindingsgang tussen deze ruimtes.

In de tussenruimte van Klaver 5 naar Klaver 7 bevindt zich de binnenberging welke is ingericht voor de kasten met voorraad, opslag en de materialen / middelen die nodig zijn voor het wassen en drogen.

In de binnentuin is een buitenberging voor o.a. de stalling van fietsen en het opbergen van andere materialen. Deze binnentuin is grootschalig aangelegd en wordt gedeeld met andere aangrenzende woningen. Uit veiligheidsoogpunt voor cliënten wordt de tuin afgesloten gehouden door het begeleidingsteam.

 

Wie wonen er

Er wonen 7 cliënten met een matige tot zeer ernstige verstandelijke beperking.  Naast hun verstandelijke beperking hebben alle cliënten een lichamelijke beperking en maken gebruik van een rolstoel. Een aantal cliënten heeft bijkomende beperkingen zoals slechtziendheid, slechthorendheid, ASS (autisme spectrum stoornissen), longproblemen, epilepsie en eet- en drinkproblemen.

De cliënten hebben bij alle aspecten van het dagelijks leven verzorging, verpleging en begeleiding nodig. De zorg varieert van volledige overname van de zelfzorg tot begeleiding en ondersteuning. Door achteruitgang is veel medische en paramedische zorg nodig.

Hierbij staat een warme, individuele benadering en het respecteren van privacy centraal.

 

Leefsfeer

De sfeer in de woning is veilig en huiselijk, passend bij de woonwens van de cliënten.

Begeleiding heeft vooral een rol in het creëren van een veilige en rustige, warme leefomgeving. Hiernaast voert de begeleiding op een zo prettig mogelijke manier de dagelijkse levensverrichtingen uit. Er is veel aandacht voor lichamelijke zorg, sociale contacten en ontspanning in een huiselijke sfeer, waarbij behoud van zelfredzaamheid en privacy belangrijk is. De cliënten hebben een individuele benadering nodig. Er wordt gestreefd naar een evenwicht tussen activiteit en rust met hierin zoveel mogelijk ruimte voor eigen keuzes.

IMG_8689.jpg
IMG_8691-001.jpg
IMG_8692.jpg
IMG_8667.jpg
IMG_8885-001.jpg
IMG_8781.jpg
Overizichtsfoto Wijngaert

Informatie

Bel met cliëntenservice op 088 – 345 11 11. Zij zijn bereikbaar ma t/m vr 08.30 – 16.30 uur.
Mail met cliëntenservice op clientenservice@cello-zorg.nl of vul het contactformulier in.


Aanmelden

Meld je aan voor mijn ondersteuning. Je hebt hiervoor een WLz-indicatie nodig van het CIZ of een beschikking van de gemeente waar je in woont.

Bekijk op de kaart

Klaver 5
Haaren
Telefoon: 088 - 345 31 50