Berlicum: Schoolstraat 3

IMG_5935.jpg
Kenmerken
Leeftijd:
Volwassene (18-50 jaar)
Beperking:
Ik heb een licht verstandelijke beperking, Ik heb een matige verstandelijke beperking
Begeleiding:
Wonen in de wijk
Wonen met:
ZZP 3 (Wonen met begeleiding en verzorging), ZZP 4 (Wonen met begeleiding en intensieve verzorging)

Soort woning
Het appartementcomplex ligt boven een lagere school. Er zijn twee woonlagen van elk 9 appartementen en met elk een gemeenschappelijke ruimte. Ouderinitiatief De Salemanders bewoont de eerste woonlaag (Schoolstraat 3), de overige 9 appartementen bevinden zich op de tweede woonlaag, Schoolstraat 5.

Er is een lift aanwezig naar beide verdiepingen. Beneden is een overdekte fietsenstalling en zijn een aantal algemene parkeerplaatsen. Er is een dakterras wat gedeeld wordt door de eerste en de tweede woonlaag. Op de Schoolstraat heeft elke cliënt een eigen appartement van ongeveer 50 m2. Elk appartement heeft een zitkamer met keuken, slaapkamer, badkamer met douche/wastafel/toilet en een werkkast. De galerij die alle appartementen verbindt, is overdekt en met een glaswand afgeschermd. Daarnaast heeft elke woonlaag een gemeenschappelijke huiskamer met open keuken en zithoek. Op de 1e verdieping is een ruimte voor de slaapwacht/personeel van Cello en op de tweede woonlaag is een grote wasruimte die voor beide woongroepen is bestemd. Het gehele gebouw is rolstoeltoegankelijk. In de algemene ruimtes wordt niet gerookt.


Wie wonen er
In elke woonlaag wonen negen (jong) volwassen cliënten met een lichte of matige verstandelijke beperking, zowel mannen als vrouwen. Alle cliënten kunnen korte tijd zonder begeleiding maar hebben hulp nodig bij de algemene dagelijkse levensverrichtingen en invulling van hun sociale leven. Ze willen allemaal een zo volwaardig mogelijk leven leiden, binnen de veiligheid en gezelligheid van een woongroep. De meeste cliënten hebben behoefte aan duidelijkheid en structuur. Naast hun verstandelijke beperking is er sprake van diverse problematiek zoals autisme/ hechtingsproblematiek.

 

Leefsfeer
Er wordt samen met bewoners en ouders/wettelijk vertegenwoordigers en medewerkers gewerkt aan een aangename en veilige woonsfeer waar cliënten tot hun recht komen en die past bij hun woonwens. Begeleiding heeft een rol in het begeleiden van het groepsproces, het begeleiden van de eetsituatie, structuren van het huishouden en voorwaarden scheppen t.a.v. invulling van vrije tijd etc.  Er zijn ook gezamenlijke momenten, zoals eten en koffie drinken, samen met anderen koken of boodschappen doen. Daarnaast krijgen cliënten individuele begeleiding. De begeleiding is gericht op het creëren van een prettig klimaat waar cliënten uitgedaagd worden om zichzelf te ontwikkelen en waar ze zich welkom voelen om van elkaar te leren. Er wordt gestreefd naar een sfeervolle omgeving waarin ruimte is voor ieders persoonlijke behoeften en wensen. Integratie in het dorp is een uitgangspunt bij het begeleiden van cliënten in het dagelijkse leven.

IMG_5928.jpg
IMG_5926.jpg
IMG_5915.jpg
IMG_5910.jpg
IMG_5940.jpg
IMG_5911.jpg

Informatie

Bel met cliëntenservice op 088 – 345 11 11. Zij zijn bereikbaar ma t/m vr 08.30 – 16.30 uur.
Mail met cliëntenservice op clientenservice@cello-zorg.nl of vul het contactformulier in.


Aanmelden

Meld je aan voor mijn ondersteuning. Je hebt hiervoor een WLz-indicatie nodig van het CIZ of een beschikking van de gemeente waar je in woont.

Bekijk op de kaart

Schoolstraat 3 A t/m J
5258 CJ Berlicum
Telefoon: 088 - 345 28 10