's-Hertogenbosch - Meemaken, meedoen bij de Schalm Kroon

Kroon Koning Willem 1 college
Kenmerken
Soort werk:
Belevingsgericht (ik hou ervan om dingen mee te maken en mee te doen op mijn eigen manier)
Soort functie:
Meemaken, meedoen
Omgeving:
Ondersteuning:

Jouw omgeving

Je werkt of onderneemt activiteiten in een openbare omgeving. Je komt dus regelmatig in contact met anderen. Natuurlijk vind je goede afspraken belangrijk, zodat jij en de organisatie weten wat we van elkaar kunnen verwachten.

 

Welke dagbesteding vind je leuk

Je maakt graag een praatje, wil actief bezig zijn of juist ontspannen. Soms heb je zin in een spelletje, je kunt er wel een paar bedenken. Creatief bezig zijn vind je ook leuk, iets leuks maken of iets lekkers koken. Samen de krant lezen of luisteren naar muziek. Ik weet wat jouw wensen zijn en daar houden we rekening mee. Samen met je groepsgenoten vind je de volgende activiteiten fijn om te doen:

- Koken

- Muziek: zingen, dansen op muziek, muziek maken

- Bewegen: wandelen/ gymmen

- Creatief: breien, prikken, borduren, verven, kleuren etc.

- Sfeeractiviteiten: spelletjes, sjoelen

 

Het belangrijkste vind ik, dat je een leuke dag hebt. Dat als je productief wilt zijn, je iets moois kan maken. Dat als je zin hebt in gezelligheid, je dat kan vinden en ervaren.

 

Jouw leeftijd

Je bent tussen de 18 en 65 jaar en hebt een verstandelijke beperking waarbij je verstandelijk functioneert tussen de 2 en 6 jaar. Door je ervaring heb je ondertussen heel veel praktische dingen geleerd.

 

Groepsgrootte

De dagbestedingsgroep zal bestaan uit gemiddeld 15 cliënten. Deze zullen begeleid worden bij hun activiteiten door 2 begeleid(st)ers. Hierbij zoeken we nadrukkelijk de samenwerking met de leeromgeving van het Koning Willem 1 College. Zo is het mogelijk, dat minimaal 1 BOL-stagiaire zijn of haar stage plek op deze dagbestedingsgroep heeft. En we streven ernaar, dat op termijn deze dagbestedingsgroep een plek is voor een BBL-leerling.

 

Jouw ondersteuning

De begeleiding is nooit ver weg, maar staat ook niet constant naast je. Je kunt eigenlijk best veel zelf. Waar nodig, vind je het fijn als de begeleiding je ondersteunt. Je werkt of onderneemt activiteiten in een groep(je).

 

 

foto 2.jpg
Lokaal met tafels.jpg

Informatie

Bel met cliëntenservice op 088 – 345 11 11. Zij zijn bereikbaar ma t/m vr 08.30 – 16.30 uur.
Mail met cliëntenservice op clientenservice@cello-zorg.nl of vul het contactformulier in.


Aanmelden

Meld je aan voor mijn ondersteuning. Je hebt hiervoor een WLz-indicatie nodig van het CIZ of een beschikking van de gemeente waar je in woont.

Bekijk op de kaart

Vlijmenseweg 2 (gebouw X)
5223 GW ’s-Hertogenbosch
Telefoon: 088 - 345 21 45

Unieke dagbesteding bij De Kroon

Vorig jaar besloten het Koning Willem 1 College en Cello vorm te geven in de leeromgeving van de opleidingen Sociaal Maatschappelijke Studies (SMS). Deze samenwerking is met recht uniek te noemen, want nergens anders in Nederland te vinden.