Over Vrije Tijd

Mijn kijk op vrije tijd

Vrije tijd is belangrijk. Je kunt ontspannen, beleven en andere mensen ontmoeten. Hoe jij je vrije tijd invult, bepaal je zelf!

 

De dienst Vrije Tijd zorgt het hele jaar heen voor activiteiten, vaak in clubverband. Denk daarbij aan jeu de boules, boccia, sjoelen, wandelen, vissen, biljarten, fietsen of dansen. Daarnaast organiseert Vrije tijd evenementen op speciale dagen (zoals Kerstmis, Pasen of Koningsdag) en natuurlijk met Carnaval. Muziekavonden en koffieconcerten staan ook op het programma.

Bekijk het complete vrijetijdsaanbod op de website of Open de Vrijetijdsgids
Bekijk het aanbod Dagtochten en vakantiereizen

 

Organisatie

De activiteiten worden georganiseerd door de medewerkers van Vrije Tijd. Vrijwilligers ondersteunen de activiteiten. Als je professionele ondersteuning nodig hebt, zorg je daar zelf voor. Je kunt dit bespreken met je begeleider. Je hoeft geen cliënt van Cello te zijn om deel te nemen aan activiteiten.

 

Kosten

We houden de kosten van activiteiten zo laag mogelijk. Het kan zijn dat we je om een bijdrage vragen. Bij ieder aanbod staan de kosten vermeld.

 

Samenwerking

Bijzonder Gewoon luistert naar de behoeften van de kinderen en past daar de activiteiten op aan. “Onze kinderen zijn dan wel bijzonder maar ze willen wel gewoon meedoen!”

Link naar de website van Stichting BijzonderGewoon.

 

De afdeling cliëntenscholing van Opleidingscentrum Cello verzorgt scholing aan mensen met een verstandelijke beperking. 

Link naar toelichting over Cursuscentrum EigenWijze op website Opleidingscentrum Cello.

Link naar complete aanbod van Cursuscentrum EigenWijze op website Opleidingscentrum Cello.

 

Stichting Anders Bezig Zijn biedt diverse cursussen aan in Vught en omgeving.

Link naar de website van www.abzvught.nl/activiteiten-voor-mensen-met-een-beperking/

 

Frank heeft het goed voor elkaar!

Frank Bijnen (2)

Frank Bijnen gaat graag mee met dagtochten van Vrije tijd. Frank bekijkt de dagtochten en beslist waar hij naar toe wil gaan. Dan stuurt zijn broer daarover een mail naar de rest van de familie. Die tekenen in op een dagtocht. En zo kan Frank veel leuke uitjes maken en ziet hij gaandeweg heel zijn familie.